مرکز حیات انسان در خطر مشکلات روانی
به گزارش سیناپرس،محققان استرالیایی ارتباطاتی را میان بیماری های روانی و نوسانات شدید فشار خون مشاهده کرده اند که می تواند منجر به بیماری های قلبی عروقی و آسیب به این اندام مهم شوند. شواهد واضحی وجود دارد که نشان می دهند اختلالات روانی در عملکردهای خودمختار بدن از جمله فشار خون، ضربان قلب، دما و تنفس تداخل ایجاد می کنند.
پژوهشگران می گویند، ما 12 مطالعه را روی افراد مبتلا به اضطراب، افسردگی و اختلالات هراس بررسی کردیم و دریافتیم که صرف نظر از سن، بیماری روانی به طور قابل توجهی باعث افزایش تغییرات فشار خون در طول روز می شود. ما همچنین دریافتیم که ضربان قلب افرادی که دارای اختلالات روانی هستند، آن طور که باید با عوامل استرس زای بیرونی سازگار نیست.
برخلاف تصور بسیاری از مردم، قلب سالم، قلبی نیست که مانند مترونوم می تپد. بلکه ضربان قلب به منظور مقاومت در برابر چالش های محیطی و روانی تنظیم می شود. درواقع تغییر مداوم ضربان قلب یک نشانه سلامتی است.
به گزارش سیناپرس،کاهش تغییرات ضربان قلب (HRV) در افراد مبتلا به بیماری روانی رایج است، بنابراین واکنش بدن به استرس ضعیف بوده و اثرات منفی استرس مزمن از این طریق تشدید می شوند.
برخلاف ضربان قلب یک فرد – چند بار ضربان قلب در یک دقیقه – که معمولاً ثابت است، HRV پیچیده تر بوده و زمان بین دو ضربان قلب است که باید با توجه به عوامل استرس زای خارجی تغییر کند.
محققان می گویند: هدف ما تغییر مداوم ضربان قلب نیست، بلکه تغییرات ضربان قلب بالاست. این امر از طریق رژیم غذایی سالم، ورزش، استرس کم و سلامت روان به دست می آید.
HRV پایین زمانی اتفاق می افتد که بدن فرد در حالت جنگ یا گریز قرار می گیرد و در افراد مبتلا به بیماری های مزمن، از جمله مشکلات قلبی عروقی روانی شایع است.
در حالی که تغییرات زیاد فشار خون (BPV) در طول روز ایده آل نیست، در شب، فشار سیستولیک باید بین 10 تا 20 درصد کاهش یابد تا قلب استراحت کند. محققان دریافتند در افرادی که مشکلات روانی دارند، فشار خون آن ها به اندازه کافی در شب کاهش نمی یابد.
کاهش فشار تا زیر 10 درصد، می تواند ناشی از عوامل زیادی باشد، از جمله اختلال عملکرد خودکار، کیفیت پایین خواب و اختلال در ریتم شبانه روزی که چرخه خواب و بیداری را تنظیم می کند.
محققان افزوده اند: نکته مهم این مطالعه آن است که ما باید به تأثیرات فیزیکی بیماری روانی توجه بیشتری داشته باشیم. اختلال روانی مشکل عظیمی است که حدود 11 تا 18 درصد از مردم سراسر جهان را تحت تأثیر قرار می دهد. به گزارش سینا،از آنجایی که بیماری روانی می تواند در بدتر شدن تنظیم فشار خون و قلب تاثیر گذار باشد، مداخله درمانی اولیه ضروری است.
یافته های تحقیقاتی فوق در مجله BioMedical Engineering منتشر شده اند.
مترجم: سنا دلفیه