ژن سازگاری با شرایط کم اکسیژن، نویدبخش درمان بیماری‌های قلبی

به گزارش ایسنا ، انواع مختلفی از ژن‌ها در ژنوم اتیوپیایی‌هایی که اغلب در ارتفاع چند هزار پایی بالای سطح دریا زندگی می‌کنند، یافت شده که به این افراد برای غلبه بر مشکلات مربوط به غلظت‌های پایین اکسیژن در این مناطق کمک می‌کند. این امر توضیح می‌دهد که چرا مردم شرق آفریقا عملکرد خوبی در ورزش‌های مقاومتی مثل دو استقامت دارند.

اطلاعات به دست آمده از بررسی اتیوپیایی‌ها و نحوه سازگاری آنها با ارتفاعات بالا و شرایط کم اکسیژن می‌تواند به معرفی درمان‌های جدید و بهتر برای بیماری‌های مرتبط با سطوح کم اکسیژن از جمله حملات قلبی کمک کند.

پژوهش جدید محققان دانشگاه کالیفرنیا در سن‌دیه‌گو نشان می‌دهد موش‌های آزمایشگاهی که دارای سطوح پایینی از ژن گیرنده اندوتلین نوع B هستند، وقتی در معرض غلظت‌های پایین اکسیژن قرار می‌گیرند عملکرد بهتری دارند.

این مطالعه نشان داد که در این موش‌ها در شرایط کم اکسیژن، رگ‌های خونی گشاد و متسع و سلول‌ها به سرعت زیاد می‌شوند و این امر به آنها کمک می کند که به طور موثرتری اکسیژن را به سلول‌های خود منتقل کنند حتی وقتی غلظت اکسیژن به زیر پنج درصد سقوط کند که مشابه وضعیت هوا در کوه‌های اورست است، آنها می‌توانند در این زمینه عملکرد خوبی داشته‌ باشند. در عوض، موش‌های معمولی با کاهش غلظت اکسیژن به زیر 40 تا 50 درصد، دچار حمله قلبی می‌شوند و نمی‌توانند فشار خون را در سطح طبیعی نگه دارند. در این بررسی مشخص شد که هیچ یک از این موش‌ها تا پایان آزمایش زنده نماندند.

نتیجه آزمایش بر روی موش‌ها نشان داد که سطوح پایین این ژن نقش کلیدی در سازگاری انسان با اکسیژن کم و ارتفاعات بالا دارد. محققان معتقدند که این ایده در آینده می‌تواند منجر به ارائه درمان‌های جدید برای بیماری‌های قلبی شود.

این نخستین پژوهش از این دست است که نشان می‌دهد ژنی که در سازگاری افراد به اکسیژن کم مناطق مرتفع نقش دارد، می‌تواند به افراد عادی در حفاظت از حمله‌های قلبی کمک کند.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا