رژیم غذایی از داروهای ضد پیری موثرتر است
به گزارش سیناپرس، یافته های پژوهشگران نشان می دهد مواد مغذی موجود در غذا بهترین دارو برای پیشگیری یا درمان مجموعه ای از بیماری ها مانند دیابت، بیماری های قلبی و سکته مغزی است.
نتایج این تحقیق نشان داد که ترکیب رژیم غذایی شامل دریافت کالری و درشت مغذی ها می تواند پیری و اختلالات متابولیک را به طور موثرتری نسبت به داروهای ضد پیری رایج مانند متفورمین، راپامایسین و رسوراترول کند کنند.
بر اساس مطالعه ای که روی موش ها انجام گرفت، اثر محافظتی رژیم غذایی و اجزای آن شامل چربی، کربوهیدرات و پروتئین بر اختلال عملکرد سیستم ایمنی، پیری، بیماری های قلبی، سندرم متابولیک (فشار خون بالا، چاقی و دیابت نوع 2) نشان داده شد.
پروفسور استفن سیمپسون، یکی از پژوهشگران ارشد این تیم مطالعاتی درباره موضوع فوق گفت: داروها همچنین می توانند همان مسیرهای بیوشیمیایی را هدف قرار دهند که مواد مغذی این کار را می کنند. تلاش زیادی برای کشف داروهایی با هدف بهبود سلامت متابولیک و پیری بدون نیاز به تغییر در رژیم غذایی انجام شده است. در این میان باید توجه داشت رژیم غذایی یک داروی قدرتمند است. با این حال، در حال حاضر داروها بدون در نظر گرفتن اینکه آیا و چگونه ممکن است با ترکیب رژیم غذایی ما تداخل داشته باشند، تجویز می شوند. حتی زمانی که این داروها به همان شیوه و در مسیرهای سیگنال دهنده مواد مغذی مشابه رژیم غذایی طراحی شده اند. طی این مطالعه برای مقایسه و مشاهده تداخل بین رژیم غذایی و داروها، محققان از ۴۰ درمان غذایی استفاده کردند. به گزارش سیناپرس، هر درمان حاوی مقادیر متفاوتی از کالری، چربی، کربوهیدرات، پروتئین و محتوای داروهایی همچون متفورمین، راپامایسین، و رسوراترول بود.
پروفسور سیمپسون در این رابطه گفت: ما متوجه شدیم که ترکیب غذایی تأثیر بسیار قوی تری نسبت به داروها دارد که تا حد زیادی پاسخ ها به رژیم غذایی را کاهش میدهد.
با توجه به اینکه سیگنال دهی مواد مغذی انسان ها اساساً مسیرهای مشابهی با موشها دارند، این تحقیق نشان می دهد که افراد از تغییر رژیم غذایی خود برای بهبود سلامت متابولیک به جای مصرف داروهایی که ما مطالعه کردیم، ارزش بیشتری دارند.
این مطالعات همچنین نشان داد که دریافت کالری و درشت مغذی ها و به ویژه پروتئین، می تواند به شدت بر عملکرد کبد و سلول تأثیر بگذارد. از سوی دیگر غذا باعث می شود سلول ها به درستی کار کرده و سلول های جدیدی تولید کنند، اما داروها پاسخ سلول ها به رژیم غذایی را کاهش می دهند. برای مثال، راپامایسین و متفورمین پاسخ سلولی به پروتئین را کاهش دادند در حالی که رسوراترول اثرات چربی و کربوهیدرات ها را سرکوب کرد.
پروفسور دیوید لو کوتر، سرپرست این تیم مطالعاتی درباره موضوع فوق گفت: این رویکرد تنها راهی است که می توانیم یک دید کلی از تعامل بین رژیم غذایی، سلامتی و فیزیولوژی خود داشته باشیم. همه ما می دانیم که مواد غذایی بر سلامت ما تأثیر می گذارد، اما این مطالعه نشان داد که چگونه غذا می تواند به طور چشمگیری بر بسیاری از فرآیندهای فعال در سلول های ما تأثیر بگذارد.
شرح کامل این پژوهش و یافته های ناشی از آن در مجله تخصصی Cell Metabolism منتشر شده است.
مترجم: زهرا همراز
No tags for this post.