با تلاش برای تمیز کردن اسفنج ظرفشویی کثیف، فقط کار را بدتر می‌کنید!

به گزارش سیناپرس به نقل از یک پزشک،یکی از ترفندهای بانوان خانه این است که اسفنج ظرفشویی را که مستعمل شو و جتی شروع به بو گرفتن کرده، دور نمی‌اندازند.

آنها برای تمیز کردن این اسفنج‌ها ترفندهایی دارند. مثل:

-گذاشتن آن در مایکرویو

-شستن آن در ماشین ظرفشویی یا لباسشویی

-جوشاندن آن

اما این کارها به کلی اشتباه هستند. در این زمینه به تازگی پژوهشی انجام شده که ننایج آن در نشریه نیچر چاپ شده و در نیویورک تایمز بازتاب پیدا کرده است.

این تحقیق را یک میکروبیولوژیست آلمانی از دانشگاه فورتوانگن به نام مارکوس ایگرت انجام داده است.

او ۱۴ اسفنج کارکرده‌ای را برداشت و با بررسی DNA و RNA میکروب‌های موجود در آن متوجه شد که ۳۶۲ نوع باکتری در اسفنج قابل شناسایی هستند. به علاوه میزان تراکم و چگالی باکتری‌ها در اسفنج بسیار بالا بودند: چیزی حدود ۸۲ میلیون در هر اینچ مربع. یعنی تقریبا به همان اندازه تراکم میکروب‌های در نمونه مدفوع!

متأسفانه این تحقیق مشخص کرد که با انجام ترفندهایی که در بالا ذکر شد، فقط مشکل بیشتر می‌شود. چون این کارها روی میکروب‌های مقاوم تأثیری ندارند. پس میکروب‌هایی مقاوم‌تر و زیان‌آورتر زنده می‌مانند و فرصت تکثیر بدون مزاحمت در محیط اسفنج را پیدا می‌کنند.

از جمله این میکروب‌های می‌توانیم از Moraxella osloensis که مسئول بوی زننده مبلمان و نیز اسفنج کارکرده است و در افراد با نقص ایمنی می‌تواند باعث بیماری شود.

توصیه نهایی است که یا اسفنج کهنه را دور بیندازید یا بعد از انجام حداکثر شستشو در بالاترین درجه پاکیزگی ماشین لباسشویی از آن برای تمیز کردن سرویس و جاهایی که از میزان لزوم رعایت بهداشت، در درجه اهمیت کمتری نسبت به ظروف قرار دارند، استفاده کنید.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا