رئیس دانشگاه صنعتی شیراز: دیپلماسی علمی بین‌المللی در اولویت ما قرار دارد

رئیس دانشگاه صنعتی شیراز با اشاره به جایگاه بین‌المللی این دانشگاه در عرصه دیپلماسی علمی، از سرانه ۲ مقاله بین‌المللی خبر داد و گفت: حدود ۵۰ درصد از تولیدات علمی ما با مشارکت پژوهشگران خارجی منتشر می‌شود که نشان از اعتبار جهانی این دانشگاه دارد.

محمدجواد دهقانی، در جلسه با جمعی از مدیران و مسئولان حوزه انرژی کشور به معرفی دانشگاه صنعتی شیراز و دستاوردهای شاخص آن پرداخت و به برخورداری دانشگاه از اساتید نخبه، دارا بودن بیش از ۷۱ درصد اعضای هیئت علمی با مرتبه دانشیار و بالاتر و شکل‌گیری هرم هیئت علمی منحصربه‌فرد در میان دانشگاه‌های کشور اشاره کرد.

وی به کسب موفقیت‌های چشمگیر دانشگاه در تراز جهانی در حوزه تولیدات علمی هم اشاره کرد و گفت: سرانه مقالات دانشگاه صنعتی شیراز در پایگاه‌های استنادی معتبر Scopus برابر با ۴ و در Web of Science معادل ۳.۵ گزارش شد؛ در حالی که بر اساس برنامه هفتم توسعه کشور، متوسط سرانه مقالات دانشگاه‌های کشور ۱.۵ پیش‌بینی شده است. در عرصه دیپلماسی علمی بین‌المللی نیز، سرانه مقالات بین‌المللی دانشگاه برابر با ۲ بوده و حدود ۵۰ درصد مقالات با مشارکت پژوهشگران بین‌المللی منتشر می‌شود.

رییس دانشگاه صنعتی شیراز ادامه داد: این دانشگاه در رتبه‌بندی معتبر جهانی Times Higher Education طی چهار سال متوالی از ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۶، در میان بیش از ۲۲۰۰ دانشگاه جهان، در بازه رتبه‌ای ۶۰۰–۵۰۱ قرار گرفته و همواره در جمع پنج دانشگاه برتر کشور بوده است. همچنین در رتبه‌بندی تایمز دانشگاه‌های آسیایی سال ۲۰۲۵، رتبه ۱۵۵ و در رتبه‌بندی دانشگاه‌های جوان جهان (با قدمت کمتر از ۵۰ سال)، رتبه ۸۵ از میان ۷۳۶ دانشگاه را کسب کرده و از این حیث، رتبه نخست دانشگاه‌های جوان کشور را به خود اختصاص داده است.

به گزارش سینا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی شیراز در روز پنجشنبه ۳۰ بهمن‌ماه، در این نشست، بر توسعه تعاملات علمی و صنعتی، اجرای پروژه‌های کاربردی در حوزه مدیریت و بهینه‌سازی مصرف انرژی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های دانشگاه در راستای تحقق اهداف ملی تأکید شد.

از جمله محورهای مطرح‌شده می‌توان به ممیزی انرژی، استفاده از توانمندی‌های مرکز پیشرفته خودروهای هوشمند، مرکز مطالعات انرژی و موضوع آرامش حرارتی در ساختمان‌ها اشاره کرد که مقرر شد در ادامه، در قالب عقد قراردادها و تفاهم‌نامه‌های همکاری، در آینده نزدیک اجرایی شود. این بازدید در راستای تقویت ارتباط مؤثر میان صنعت و دانشگاه و ایجاد بسترهای همکاری پایدار، انجام گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا