یافته های پژوهشگران لهستانی نشان داد:
مصرف بیش از حد قهوه منجر به دردهای مزمن میشود

این روزها مصرف قهوه در بسیاری از مناطق کشور بسیار بیشتر شده و همزمان با رشد کافهها در شهرهای مختلف، بسیاری از مردم عادت به نوشیدن این ماده خوش بو کردهاند. در این میان باید تاکید کرد که مصرف بیش از حد قهوه میتواند منجر به بروز دردهای مزمن شود.
به گزارش خبرگزاری سیناپرس، قهوه دارای مواد تحریک کننده و انرژی زا مانند کافئین بوده و نوشیدن یک فنجان قهوه صبحگاهی ممکن است بهترین راه برای شروع پر انرژی روز به نظر برسد، اما تحقیقات جدید نشان میدهد که تکرار این عادت و نوشیدن چندباره قهوه در طول روز میتواند علائم دردهای مزمن را بدتر کند.
بر اساس این پژوهش، مصرف زیاد قهوه به احتمال زیاد باعث تشدید درد در مصرفکنندگان و به ویژه افراد مسن میشود. در مقابل، این یافتهها نشان داد کسانی که ماهی چرب زیادی میخورند، درد کمتری احساس میکنند.
بر این اساس مشخص شد افرادی که رژیم غذاییشان سرشار از ماهی بود، طی دو سال تا ۴۴ درصد کاهش شدت درد داشتند، در حالی که کسانی که مصرف ماهی را کم کرده و قهوه بیشتری مصرف کرده بودند، چنین روند کاهشی نداشتند.
محققان میگویند ترکیبات موجود در ماهی (بهویژه اسیدهای چرب امگا-۳) التهاب بدن را کاهش میدهند، اما مصرف بالای قهوه ممکن است سلولهای عصبی را نسبت به درد حساستر کند. پژوهشگران این تیم مطالعاتی تاکید کردند: یافتههای ما پیامدهای مهمی برای سلامت عمومی ، بهخصوص در مدیریت دردهای مزمن در افراد سالمند دارد.
گفتنی است این پژوهش توسط دانشگاه نیکلاس کوپرنیک Nicolaus Copernicus University در شهر تورون لهستان انجام شده است. محققان در این مطالعه، وضعیت ۲۰۵ فرد سالم بالای ۶۰ سال را به مدت دو سال دنبال و میزان درد آنها را اندازهگیری کردند و به طور خاص مصرف قهوه و ماهیشان را مقایسه نمودند.
در این مطالعه شدت درد با مقیاس ۰ تا ۱۰ سنجیده شد و عدد صفر یعنی هیچ دردی وجود ندارد و ۱۰ به معنی درد بسیار شدید و طاقتفرسا بود.
نتایج تحقیقات نشان داد مردان و زنانی که ماهی بیشتری میخوردند، در مقایسه با کسانی که مصرف ماهی را کاهش داده بودند به طور متوسط ۴.۴۵ امتیاز کاهش شدت درد داشتند،. در مقابل، افزایش مصرف قهوه (در مقایسه با کسانی که قهوه کمتری مینوشیدند) با افزایش ۶.۵۶ امتیازی شدت درد همراه بود.
نکته قابل توجه در مطالعات فوق، این بود که ارتباط بین افزایش مصرف قهوه و تشدید درد، نشان میدهد کافئین احتمالاً در بدتر شدن درک درد در سیستم عصبی انسان نقش دارد. هرچند دوزهای پایین کافئین ممکن است در دردهای حاد اثر تسکیندهنده داشته باشد، اما مصرف بالا و مداوم آن میتواند با حساس کردن نورونها و سلولهای عصبی، حساسیت به درد را افزایش دهد. بنابراین توصیه می شود اگر شما هم طرفدار این نوشیدنی هستید، مصرف آن را به یک یا حداکثر دو فنجان در روز کاهش داده و به طور خاص در ساعات پایانی روز، قهوه ننوشید.
مترجم: احسان محمدحسینی

