باتشکیل کارگروه‌های تخصصی در دانشگاه‌ها تحقق می‌یابد؛
بهره‌مندی از مشوق‌های مالیاتی قانون جهش دانش‌بنیان

 

 

معاون پژوهشی وزیر علوم تاکید کرد: لازم است دانشگاه‌ها با ایجاد کارگروه‌های تخصصی و گسترش تعاملات با بخش خصوصی، مسیر بهره‌گیری از مشوق‌های مالیاتی قانون جهش دانش‌بنیان را هموار کنند.

به گزارش خبرگزاری سینا، نشست هم‌اندیشی با موضوع «مزایای ماده ۱۱ و ۱۳ قانون جهش دانش‌بنیان در خصوص اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه» روز سه‌شنبه ۲۹ مهرماه ۱۴۰۴، با حضور جمعی از مسئولان ملی و استانی، در تالار شهید آوینی این دانشگاه برگزار شد.

در این نشست، دکتر پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ دکتر پیر بابایی، رئیس دانشگاه هنر اسلامی تبریز،  دکتر بهرام سرمست، استاندار آذربایجان شرقی؛ دکتر یونس ژائله، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز؛ و مهندس صابر پرنیان، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان شرقی حضور داشتند. همچنین روسا و معاونان پژوهشی دانشگاه‌های استان، مدیران دستگاه‌های مرتبط با بخش صنعت و جمعی از صاحبان صنایع آذربایجان شرقی نیز در این نشست شرکت کردند.

هدف از برگزاری این نشست، بررسی ظرفیت‌ها و مزایای قانونی ماده ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانش‌بنیان در راستای تسهیل همکاری میان دانشگاه‌ها، صنایع و نهادهای اجرایی و بهره‌مندی شرکت‌ها از اعتبارات مالیاتی تحقیق و توسعه (R&D Tax Credit) عنوان شد.

در ادامه برنامه، دکتر پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزیر علوم، ضمن تبیین ابعاد اجرایی این قانون اظهار داشت: ظرفیت‌های ارزشمند قانون جهش تولید دانش‌بنیان در کشور مغفول مانده و بسیاری از دانشگاه‌ها و واحدهای صنعتی از مزایای آن بی‌اطلاع هستند. وی افزود: لازم است دانشگاه‌ها با ایجاد کارگروه‌های تخصصی و گسترش تعاملات با بخش خصوصی، مسیر بهره‌گیری از مشوق‌های مالیاتی تحقیق و توسعه را هموار کنند.

وی با اشاره به اهمیت نقش ماده ۱۳ این قانون در تقویت پیوند دانشگاه و صنعت تصریح کرد: هر قراردادی که در حوزه تحقیق و توسعه میان صنایع و دانشگاه‌ها منعقد شود، مشمول معافیت‌ها و اعتبار مالیاتی مقرر در قانون خواهد بود و این فرصت می‌تواند زمینه‌ساز رشد همکاری‌های فناورانه و تحقق اهداف اقتصاد دانش‌بنیان در کشور باشد.

در بخش دیگری از نشست، دکتر بهرام سرمست، استاندار آذربایجان شرقی نیز بر ضرورت هم‌افزایی میان نهادهای علمی، صنعتی و اجرایی استان تأکید کرد و گفت: اجرای مؤثر قانون جهش تولید دانش‌بنیان می‌تواند موتور محرک توسعه صنعتی و علمی آذربایجان شرقی باشد.

نشست با بیان دیدگاه‌ها و تجارب مدیران صنعتی و دانشگاهی استان و جمع‌بندی نهایی پیرامون راهکارهای اجرایی برای گسترش همکاری‌های پژوهشی و فناورانه میان دانشگاه و صنعت به پایان رسید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا