جذب نخبگان به گزارش سینا/4
برخورد سلیقه‌ای با سوگیری‌های منفی از دلایل مهاجرت نخبگان است/خانم بودن در حوزه نخبگی با تبعیض‌

 

بنفشه رستگاری دکتری تخصصی سلولی مولکولی در مرکز تحقیقات علوم و تکنولوژی تشخیص آزمایشگاهی دانشگاه علوم پزشکی شیراز معتقد است عدم ثبات کاری، روند نابسامان جذبِ نخبگان و برخورد سلیقه‌ای با سوگیری‌های منفی از عوامل مهم در تصمیم‌گیری نخبگان برای مهاجرت است.
بنفشه رستگاری دکتری تخصصی سلولی مولکولی در مرکز تحقیقات علوم و تکنولوژی تشخیص آزمایشگاهی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان این مطلب درباره روند جذب و امور استخدامی نخبگان در گفت و گوی اختصاصی با خبرگزاری سینا گفت: آنچه مسلم است جامعه نخبگانی کشور، جامعه گسترده‌ای نیست و ساز و کار هریک از افراد مشخص است ولی متاسفانه با توجه به توانایی‌های دانشی که دارند؛ از جهت کیفیت زندگی در شرایط دور از شانی زندگی می‌کنند.
وی ادامه داد: در نتیجه بدون داشتن چشم‌اندازی از آینده، ناگزیر به خروج از کشور می‌شوند در حالی که جملگی عاشق ایران هستند ولی برای استفاده بهتر از دانش اندوخته و همچنین داشتن آینده‌ای درخور از کشور کوچ می‌کنند.
دکترای تخصصی در حوزه سلولی مولکولی ادامه داد: بنده به عنوان هیات علمی وزارت بهداشت با قراردادی که هر 6 ماه تمدید می‌شود مشغول به کار هستم و هر آنچه به عنوان بهبود شرایط نخبگان مطرح می‌شود تنها در حد حرف است و کمتر به مرحله عمل می‌رسد و یا موردی وجود دارد که رتبه یک آزمون دکتری با وجود داشتن خانواده به مدت 5 سال است که حق التدریس امورات خود را به انجام می‌رساند.

بیشتر بخوانید: 

 

بنفشه رستگاری که به تازگی طرح پژوهشی «دارو رسانی هدفمند (نانوتارگتینگ) سیمواستاتین به پلاک ماکروفاژ به کمک نانوذرات مغناطیسی پوشش داده شده با مانان» را در همکاری با بنیاد ملی علم به پایان رسانده است؛ گفت: مسئولان وعده‌ وعیدهای بسیاری مبنی بر ساماندهی شرایط نخبگان در ایران می دهند؛ اما در حد حرف باقی می‌ماند و یا همانگونه که گفتم سلیقه‌ای برخورد می‌شود.
وی ادامه داد: این در حالی است که دولت برای نگهداشت نخبگان و با توجه به مدارج تحصیلی باید قبل از فارغ التحصیلی زمینه استخدام آنها را فراهم کرده باشد این در حالی است که بنده بعد از فارغ التحصیلی 2 سال بی‌کار بودم و تازه بعد از 2 سال وارد سیستم قرارداد شدم.
رستگاری اظهار داشت: در تمام مقاطع تحصیلی به عنوان شاگرد ممتاز شناخته شده بودم ولی در زمان فارغ التحصیلی تنها با یک لبخند از سوی مسئولان و حتی دفتر استعدادهای درخشان بدرقه شدم. بدون اینکه به آینده حرفه‌ای یک فارغ التحصیل دکتری سلول ملکولی توجهی داشته باشند.
بنفشه رستگاری دکتری تخصصی سلولی مولکولی در پاسخ به این سئوال که آیا به عنوان یکی از زنان نخبه تفاوتی بر استخدام  تجربه کرده است؛ گفت: یک قانون نانوشته مبنی بر وجود موانع بر راه بانوان در همه عرصه ها و همچنین در حوزه علم نیز وجود دارد و این موضوع شامل همه کشورها و فرهنگ‌ها می‌شود. بنابراین در ایران به دلیل اینکه عنوان می‌شود آقایان نان آور خانواده هستند و یا خانم‌ها وظیفه مادری دارند؛ شرایط استخدام برای آقایان در اولویت است.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین تجربه نشان داده خانم بودن در حوزه نخبگی هم با آسیب‌ها و یا تبعیض‌هایی از این دست مواجه است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا