جذب نخبگان به گزارش سینا/3
فعالیتهای پژوهشی نخبگان به عنوان یک حرفه تعریف نشده است/ ضرورت تعریف دستورالعمل شغلی

یک محقق پسادکتری دانشگاه تهران و عضو هیات علمی دانشگاه شیراز معتقد است، نبود تعریف دستورالعمل مناسبِ شغلی برای فعالیتهای پژوهشی از یک سو و نامناسب بودن شرایط اقتصادی از سوی دیگر موجب مهاجرت نخبگان می شود.
سید علی موسوی محقق پسادکتری دانشگاه تهران و عضو هیات علمی دانشگاه شیراز با بیان این مطلب در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری سینا، گفت: به دلیل مناسبات حرفه ای با محققانِ ایرانی مقیم خارج از کشور بسیار در تماس بوده ام که با وجود عشق و علاقه ای که به وطن دارند به دلیل مسائل و مشکلات اقتصادی ترجیح داده اند که در خارج از کشور فعالیتهای پژوهشی خود را با امکانات و مزایای رفاهی بیشتر ادامه دهند.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات قابل توجه این است که پژوهش در کشور ما یک شغل به شمار نمیرود و از مزایا و امکانات بیمه و رفاهی که سایر حرف برخوردارند؛ بهره مند نیستند.
بیشتر بخوانید:
جذب ۹۰ درصدی معرفی شدگان بنیاد ملی نخبگان در موسسات آموزش عالی کشور
پارک علم و فناوری پردیس بزرگترین پایگاههای جذب نخبگان
موسوی افزود: در واقع آیندهای برای حرفه پژوهش و تحقیقاتی در ایران متصور نیستند به همین دلیل است که با توجه به دانش و پتانسیل دانشی که دارند ترجیح میدهند در خارج از مرزهای ایران ادامه تحصیل و فعالیت پژوهشی کنند.
این محقق دانشگاه تهران که رساله دکتری او در سال گذشته عنوان رساله نمونه را کسب کرده است؛ اظهار داشت: بسیاری از نخبگان متاهل و دارای فرزند هستند و نمی توان انتظار داشت همه وقت زندگی متاهلی با کمترین آورده مالی، صرف امور پژوهشی کنند.
وی اظهار داشت: اما همین پژوهشگر با تلاشِ دانشی خود میتواند با حقوق و مزایای بالا و در نهایت احترام در کشورهای توسعه یافته زندگی خوبی را داشته باشد. در نتیجه طبیعی است که مهاجرت میکند.
موسوی خاطر نشان کرد: دولت و یه خصوص بنیاد ملی نخبگان باید برنامه ریزی درست در جهت جذب نخبگان انجام دهند و شرایط استخدامی و رفاهی آنها را فراهم کنند و تا بتواند از نخبگان دعوت به همکاری و حضور در کشور کنند.
لازم به توضیح است سید علی موسوی، محقق پسادکتری دانشگاه تهران و عضو هیات علمی دانشگاه شیراز است که با طرح پژوهشی «ساخت و ارزیابی عملکرد الکتروکاتالیستهای کربنی نانوساختار سه بعدی مشتق شده از چارچوبهای چندفلزی» توانسته عنوان رساله برتر دکتری را با راهنمایی مهدی مهرپویا از دانشگاه تهران کسب کند. بنیاد ملی علم ایران نیز از این طرح پژوهشی حمایت کرده است.