فارس، پیشگام تولید انجیر دیم در کشور

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس اعلام کرد که این استان با تولید 95 درصد انجیر دیم کشور و 40 هزار هکتار سطح زیر کشت، به‌عنوان پیشگام در تولید انجیر در کشور شناخته می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس امروز، 3 دی ماه، در حاشیه بازدید از هفتمین نمایشگاه تخصصی تولید، فرآوری و صنایع وابسته خرما، انجیر و انار در شیراز، با تأکید بر اهمیت تبادل فرصت‌های سرمایه‌گذاری و ترویج دانش نوین بخش کشاورزی اظهار کرد: فارس در سکوی اول تولید و سطح زیرکشت انجیر در کشور قرار دارد، به طوری که قریب به 95 درصد انجیر دیم کشور در این استان تولید می‌شود.

مجتبی دهقان پور ادامه داد: سطح زیر کشت این محصول در کشور قریب به 41 هزار هکتار با تولید بالغ بر 37 هزار تن است که حدود 40 هزار هکتار با تولید 35 هزار تن به فارس تعلق دارد. همچنین سطح زیر کشت انجیر آبی در کشور قریب به 11 هزار هکتار با تولید 84 هزار تن است و در استان فارس حدود 5 هزار هکتار با تولید بالغ بر 15 هزار تن است.

دهقان پور با اشاره به اینکه متوسط عملکرد انجیر دیم در کشور 0.9 تن در هکتار است، افزود: در سال گذشته، علی باز عطایی، از تولیدکنندگان شهرستان کوهچنار، با تولید 5 تن و 160 کیلوگرم در هکتار، رکورد استانی را شکست.

وی با اشاره به اینکه بیشترین سطح زیر کشت انجیر دیم جهان در شهرستان استهبان قرار دارد، اظهار کرد: نظام انجیر استهبان به‌عنوان نظام میراثی کشاورزی مهم جهانی در سازمان فائو ثبت جهانی شده است که از دلایل این انتخاب، تکنیک‌ها و شیوه‌های نگهداری و تولید در باغات انجیر میراثی می‌باشد.

دهقان پور با اشاره به اینکه کشور ما با تولید سالانه بالغ بر 1.7 میلیون تن خرما، رتبه دوم در جهان را دارد، اظهار کرد: استان فارس با تولید 367 هزار تن خرما، معادل 21 درصد خرمای کشور، حائز رتبه اول است.

وی ادامه داد: متوسط عملکرد خرما در کشور 6.5 تن در هکتار است، اما این رقم در استان فارس به دلیل فعالیت کشاورزان مجرب و به کارگیری دانش نوین، بیشتر از متوسط کشوری است. همچنین در سال گذشته، یکی از تولیدکنندگان برگزیده استانی از شهرستان فراشبند، موفق به تولید بالغ بر 44.5 تن خرما در هکتار شد.

دهقان پور افزود: فارس ویترین ارقام متنوع خرما است و بیشترین سطح زیر کشت خرما در این استان به ارقام پرپتاسیل کبکاب، شاهانی، زاهدی، مجول و پیارم اختصاص دارد. شهرستان‌های قیروکارزین، کازرون و جهرم به ترتیب رتبه‌های برتر تولید این محصول در استان فارس را دارند.

دهقان پور در ادامه سخنان خود به وضعیت محصول انار در کشور و استان هم اشاره کرد و گفت: استان فارس با دارا بودن 29 درصد سطح زیرکشت و 34 درصد تولید انار کشور، حائز رتبه اول در میان سایر استان‌ها می‌باشد.

وی افزود: سطح زیر کشت انار در کشور قریب به 91 هزار هکتار با تولید 3/1 میلیون تن است، در حالی که سطح زیر کشت انار در استان فارس بالغ بر 26 هزار هکتار با تولید 450 هزار تن می‌باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اینکه متوسط عملکرد تولید انار در کشور 14.5 تن در هکتار و متوسط عملکرد فارس 17.3 تن در هکتار است، گفت: یکی از کشاورزان نمونه ملی از استهبان، با تولید 144 تن و 300 کیلوگرم انار رکورد کشوری را شکست که این موفقیت حاصل تلفیق تجربه و دانش است.

دهقان پور تصریح کرد: فارس ویترین محصولات باغی و دارای رتبه برتر تولید این محصولات در کشور است و این استان قطب تولید خرما، انجیر و انار می‌باشد.

وی با بیان اینکه فارس ویترین محصولات باغی و دارای رتبه برتر تولید این محصولات در کشور بوده و قطب تولید خرما، انجیر و انار به این استان اختصاص دارد، به نقش استراتژیکی این سه محصول در اقتصاد کشور به عنوان صادرات غیرنفتی هم اشاره کرد و گفت: سال گذشته، قریب به 428 میلیون و 300 هزار دلار ارزآوری از صادرات این محصولات در کشور حاصل شد که بخش قابل توجهی از تولیدات استان فارس بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس افزود: سال گذشته، قریب به 395 میلیون تن خرما با ارزآوری حدود 353 میلیون دلار، همچنین حدود 19 میلیون و 636 هزار تن انجیر با ارزآوری بالغ بر 58 میلیون دلار و بالغ بر 37 میلیون تن انار با ارزآوری بیش از 17 میلیون دلار از گمرکات کل کشور صادر شد.

به گزارش سینا و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، دهقان پور همچنین با بیان اینکه استان فارس رتبه اول کشوری در صنایع تبدیلی و غذایی دارد، اظهار کرد: این استان با دارا بودن 1143 واحد صنایع تبدیلی و غذایی به بهره‌برداری رسیده در زیر بخش کشاورزی و با ظرفیتی قریب به پنج میلیون تن در این صنایع، رتبه اول کشوری را به خود اختصاص داده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا