چرا تهیه کیف اضطراری برای حوادث یا بحران اهمیت دارد؟
بعد از وقوع حادثه یا بحران، ممکن است خدمات اساسی نظیر برق، گاز، آب، فاضلاب و تلفن، به مدت چند روز یا حتی یک هفته یا بیشتر قطع شود.
افراد ممکن است ناچار شوند به دفعات محل سکونت یا کار خود را ترک کرده و امکانات ضروری را با خود همراه ببرند. ممکن است فرصت خرید یا پیدا کردن لوازم ضروری پیدا نشود.
کیف اضطراری خانواده حاوی مجموعهای از نیازهای اساسی است که اعضای خانواده به هنگام وقوع بحران به آن احتیاج دارند.
نگهداری کیف اضطراری
از آنجایی که معلوم نیست که هنگام وقوع حادثه کجا باشیم، لازم است هم در خانه، هم در محل کار و هم در خودروی شخصی، کیف اضطراری را به همراه داشته باشیم.کیف اضطراری باید در جای مخصوصی نگهداری شود؛ طوری که به هنگام ترک خانه بتوان آن را به سرعت به همراه خود برد. باید همه اعضای خانواده محل آن را بدانند.
کیف اضطراری محل کار باید طوری باشد که بتوان به هنگام فرار، آن را به سرعت برداشت و با خود برد. در این کیف اضطراری نیز باید مواد خوراکی و آب به اندازه کافی وجود داشته باشد. کیف اضطراری باید حاوی مواد خوراکی، آب و سایر ملزومات برای مدت دست کم سه روز نیاز ضروری اعضای خانواده باشد.
لازم است در محل کار یک جفت کفش کتانی نیز نگهداری کرد تا در صورت نیاز به پیاده روی طولانی بتوان استفاده کرد.تهیه کیف اضطراری مخصوص خودرو نیز برای مواقعی که در حین مسافرت دچار مشکل میشوید، ضرورت دارد.
در این کیف نیز باید مواد خوراکی، آب، کمک های اولیه، طناب و نیازمندی های فصل وجود داشته باشند.
محتویات ضروری در کیف اضطراری
مواد خوراکی فاسدنشدنی برای رفع نیاز 3 روز اعضای خانواده
آب برای رفع نیاز 3 روز
رادیو و چند باتری اضافه
چراغ قوه و چند باتری اضافه
کیف کمکهای اولیه
امکانات بهداشتی (دستمال کاغذی، کاغذ مخصوص توالت و …)
کبریت و ظروف موردنیاز
سوت
در بازکن
فتوکپی کارت های شناسایی و اعتباریپول (اسکناس و سکه)
لوازم ویژه نظیر داروهای تجویزی، عینک، محلول لنزهای مخصوص تماسی و باتری برای سمعک
لوازم مخصوص شیرخواران (نظیر شیرخشک، پوشک، بطری و پستانک)
سایر ملزومات مخصوص خانواده
حفظ و نگهداری کیف اضطراری
نگهداری کیف اضطراری به اندازه تهیه و تدارک آن دارای اهمیت است. بنابراین توصیه می شود به این چند نکته در مورد نگهداری امکانات داخل کیف در شرایط مناسب توجه شود:
مواد کنسرو شده در جای خشک و خنک نگهداری شود.
مواد خوراکی بسته بندی شده در ظروف فلزی یا پلاستیکی دربسته نگهداری شود.
ظروف حاوی مواد خوراکی کنسرو شده که باد کرده، تورفتگی یا خوردگی دارد را باید دور ریخت.
قبل از آنکه مواد خوراکی فاسد شود، باید آنها را مصرف کرد و به جای آن مواد تازه قرار داد.
باید هر ساله در مورد نیازهای جدید خانواده فکر شود، چون این نیازها ممکن است تغییر پیدا کند.
دکتر«میلاد احمدی مرزاله»، عضو هیات علمی دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی شیراز