جشنواره بینالمللی «با قصه لبخند بسازیم» برگزار میشود
بیستوپنجمین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با شعار «با قصه لبخند بسازیم» برگزار میشود.
به گزارش سینا پرس فارس، این دوره از جشنواره با هدف عمومیسازی و مردمیسازی قصهگویی در اقشار مختلف جامعه، فضاسازی و ارتقای ظرفیت قصهگویی به عنوان یک رویکرد فراگیر تربیتی جامعه و تقویت جایگاه قصهگویی ایرانی برای ثبت جهانی در بخشهای «مدرن و کلاسیک»، «آیینی سنتی»، «زبان اشاره» و «۹۰ ثانیهای» برگزار میشود.
حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری با تأکید بر برگزاری بیستوپنجمین جشنواره قصهگویی به عنوان یک جشنواره مترقی و درخور نام بزرگ ایران اسلامی؛ سیاستهای کلی این جشنواره را بکارگیری تجربه ربع قرن جشنواره قصهگویی در رخدادهای پیش رو، عمومیسازی و مردمیسازی جریان قصهگویی، استفاده از ظرفیتهای دولتی خصوصی و نیروهای مردمی در راستای عمومیسازی و مردمیسازی جریان قصهگویی، ارتقای جریان قصهگویی به عنوان یک رویکرد فراگیر تربیتی در جامعه، گستردهسازی آموزش قصهگویی، توجه ویژه به خانواده و نوجوانان در جریان قصهگویی و ترویج آن، کاربست حداکثری رسانه در عمومیسازی و مردمیسازی قصهگوییو همچنین بهکارگیری همه ظرفیتهای کانون پرورش فکری در خدمت جریان قصهگویی عنوان کرده بود.
بنابراین گزارش، «قصههای قرآنی، دینی و مذهبی، روایت اراده» (قصهی کارآفرینان و صاحبنامان عرصهی کار و تلاش)، «قصههای نامداران» (روایت اسطورهها) و «قصههای آزاد» محورهای موضوعی این دوره از جشنواره است.
با توجه به اینکه مخاطب قصهها کودکان و نوجوانان هستند، پرداختن به قصههای دارای زمینه طنز و لبخند در تمامی محورهای موضوعی پیشنهاد شده است.
بخش ملی کلاسیک شامل قصههایی از روزگاران کهن، تاریخ، سنتها، مذهب، آداب، قهرمانیها و … از منابع شفاهی یا کتبی که از سوی قصهگو به شیوهی قصهگویی متداول اجرا میشود.
در بخش ملی مدرن (نوآورانه) نیز شامل قصههاییکه به صورت خلاقانه در اجرا و متن با استفاده از تصویر و سایر ابزارهای خلاق و از منابع شفاهی یا کتبی از سوی قصهگو اجرا میشود.
در بخش «آیینی- سنتی» قصهگو با نگاه به سنتها و آیین¬های دینی و ایرانی، قصهای را در یکی از قالبهای «نقالی»، «پرده¬خوانی»، یا «شمایل¬گردانی» روایت می کند.
همچنین در بخش زبان اشاره (مدرن و کلاسیک) قصهگو قصهاش را با زبان اشارهی فارسی تعریف میکند.
به موازات بخش ملی جشنوارهی قصهگویی، بخش قصه گویی بینالملل نیز برگزار میشود؛ قصهگویان قصههای خود را با رویکردهای چهارگانهی جشنواره انتخاب کرده و با شیوههای متداول و معرفیشده در حوزهی قصهگویی، به اجرا میپردازند. این بخش به شکل رقابتی میان قصهگویان ایرانی و غیرایرانی برگزار میشود.
در این بخش برگزیدگان سطوح منطقهای، ملی و بینالمللی جشنوارههای پیشین، قصهگویان و مجریان حرفهای و قصهگویان علاقهمند از کشورهای دیگر میتوانند شرکت کنند.
قصهگویی ۹۰ ثانیهای (قصهی زندگی خانوادهی من)
در این بخش قصهگویان در یک ویدئوی ۹۰ ثانیهای، برش یا بخشی از زندگی و خانوادهی خود را روایت میکنند. رویکردهای توصیف شده در بخش ۹۰ ثانیهای باید با رویکردهای اعلام شده منطبق باشد. چنانچه قصه زندگی متأثر از محورهای اصلی جشنواره باشد پذیرش و داوری اثر در اولویت خواهد بود.
مخاطب بخش قصهگویی ۹۰ ثانیهای عموم مردم هستند و همه علاقهمندان امکان شرکت در این بخش را دارند.
همچنین جشنواره بخشی با عنوان «بخش علمی» دارد که آییننامهی اجرایی آن به صورت مستقل طراحی و ابلاغ خواهد شد.
جوایز ویژه جشنواره نیز شامل «جایزه ویژه قصه برتر» با موضوع سردار سلیمانی و «جایزه ویژه قصه برتر» با تکیه بر لبخند است.
گفتنی است؛ در این دوره از جشنواره «جایزه منحصر به فرد» جشنواره بهعنوان نخستین جایزه جهانی قصهگویی به شرکت کنندگان ایرانی و بینالمللی به انتخاب داوران اهدا خواهد شد.
بنابراین گزارش، علاقهمندان تا پایان مهر ۱۴۰۲ فرصت دارند برای ثبتنام و بارگذاری آثار خود به پایگاه جشنواره قصهگویی به نشانی kanoonfest.ir مراجعه کنند.
دبیرخانه مرکزی جشنواره بینالمللی قصهگویی تهران با نشانی خیابان دکتر فاطمی، خیابان حجاب، معاونت فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و تلفن ۰۲۱۸۸۹۷۱۳۶۳ آماده پاسخگویی به سوالها است.
شایان ذکر است جشنواره استانی بیستوپنجمین جشنواره بینالمللی قصهگویی در سه بازه زمانی , در آبان برگزار میشود.
مرحله پایانی بیستوپنجمین جشنواره بینالمللی قصهگویی با شعار «با قصه لبخند بسازیم» هفته آخر آذر ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد.