پرداخت تسهیلات تا سقف پنج میلیارد تومان به واحدهاي صنعتي كوچك

عضو هيات مديره و معاون توسعه مديريت و منابع صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک از پرداخت تسهیلات تا سقف پنج میلیارد تومان از منابع این صندوق به واحدهاي صنعتي كوچك خبر داد.


به گزارش سینا پرس فارس، محمدصادق محمدیاری در بازديد از سه واحد توليدي و صنعتي مستقر در شهرك صنعتي بزرگ شيراز با بيان اينكه رسالت و وظیفه ذاتی این صندوق صدور ضمانت نامه جهت تامین كسری وثیقه واحدهای تولیدی صنایع كوچك به منظور دریافت تسهیلات از نظام بانكی است، گفت: خدمات عمده این صندوق شامل ضمانت نامه‌های اعتباری یا بانكی و نيز ضمانت نامه‌های غیر اعتباری یا پیمانكاری است .

وي افزود: باتوجه به اينكه پرداخت تسهیلات به فعالان صنایع کوچک ریسک بالایی دارد، بانک‌ها و مؤسسات مالی تمایل کمتری به پرداخت تسهیلات به اين واحدها دارند و بیشتر منابع خود را به پرداخت تسهیلات به صنایع بزرگ اختصاص می‌دهند اما صندوق با اعتباربخشی به فعالان صنایع کوچک از طریق صدور ضمانت‌نامه اعتباری باعث می‌شود بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری با اطمینان و سهولت بیشتری نیاز‌های مالی آنان را تأمین کنند و به آ‌ن‌ها تسهیلات پرداخت كند و متقاضیان در صورت احراز برخی شرایط، در کارمزد ضمانت‌نامه‌ها می‌توانند حداکثر تا ۵۰ درصد تخفیف بگیرند.

عضو هيات مديره و معاون توسعه مديريت و منابع صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک با اشاره به شرایط و ضوابط معرفی واحدهای تولیدی جهت دریافت تسهیلات تا سقف پنج میلیارد تومان با ارائه وثايق سهل ، گفت: واحدهای دارای وضعیت اعتباری مناسب (براساس نمره اعتباری که از صندوق دریافت می‌کنند) نیاز به ارائه وثایق ملکی نخواهند داشت.

وی با بيان اينكه نمره اعتباری متقاضیان، تعیین کننده میزان و نوع وثایقی است که برای دریافت ضمانت نامه از انها اخذ و جهت معرفی به منظور دریافت تسهیلات لحاظ می‌شود گفت: واحدهایی که نمره اعتبارسنجی آن‌ها در گروه A یا B قرار می‌گیرد می‌توانند با ارائه چک و سفته با امضاء مدیران، از صندوق ضمانت‌نامه تا سقف پنج میلیارد تومان دریافت كنند و واحدهایی که در گروه C به بعد قرار می‌گیرند باید ترکیبی از وثایق مورد پذیرش را برای دریافت ضمانت‌نامه به صندوق ارائه کنند.

عضو هيات مديره صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک درباره نحوه اعتبارسنجی متقاضیان افزود: مهمترین شاخص‌ها در اعتبارسنجی، وضعیت بازار و تقاضا برای محصول، دارا بودن صورت‌های مالی حسابرسی شده، رتبه اعتباری دریافتی از موسسه اعتبارسنجی ایرانیان همچنین وضعیت فروش و سود حاصل از آن است از طرفی بدهی معوق متقاضی به بانک‌ها نیز در نتیجه اعتبارسنجی تاثیرگذار خواهد بود.

محمدیاری در خصوص فرآیند دریافت ضمانت نامه تا سقف پنج میلیارد تومان و معرفی برای دریافت تسهیلات مربوطه، تاکید کرد: متقاضیان دریافت ضمانت نامه و تسهیلات باید در ابتدا وارد سامانه صدور الکترونیکی ضمانت نامه به آدرس www.sif.ir شده و درخواست خود را در سامانه صدور ثبت کنند با این تفاوت که در بخش مربوط به بارگذاری مصوبه بانک، تصویر درخواست خود مبنی بر دریافت تسهیلات را درج کرده و همه مدارک و مستندات مربوطه را در این سامانه بارگذاری کنند.

معاون توسعه مديريت و منابع صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک ادامه ‌داد: در مرحله بعد، درخواست ثبت شده توسط کارشناسان صندوق و نمایندگان استانی مورد بررسی قرار می‌گیرد و چنانچه مشکلی وجود نداشته باشد، مراحل بعدی آن در صندوق طی می‌شود و در صورت وجود نقص و نیاز به تکمیل مدارک به متقاضی عودت داده می‌شود.

محمدیاری افزود: این تسهیلات فقط در قالب سرمایه در گردش و خرید ماشین آلات جدید برای توسعه فعالیت قابل پرداخت است که به واحدهای دارای پروانه بهره برداری تعلق می‌گیرد.

عضو هيات مديره صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک در ادامه با تاکید بر اهمیت وضعیت اعتباری واحدها گفت: مهم ترین نکته در خصوص بهره مندی از این تسهیلات، نمره اعتباری واحدهای متقاضی است و این واحدها تنها در صورتی از ارائه وثیقه ملکی مستثنی می‌شوند که گروه اعتباری آن‌ها بر اساس اعتبارسنجی انجام شده A یا B باشد.

عضو هیئت مدیره و معاون مالی و اقتصادی صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع كوچك گفت: صنایع كوچك به واحدهای تولیدی صنعتی اطلاق می‌شود كه تا زیر ۵۰ نفر اشتغال داشته باشند.

وی در خصوص ویژگی‌های دو نوع ضمانت‌نامه اعتباری و پیمانکاری نيز گفت: ضمانت نامه اعتباری کارکرد وثیقه نزد نظام بانکی برای گرفتن تسهیلات را دارد، اما ضمانت نامه پیمانکاری برای اجرای قرارداد است.

محمدیاری بیان داشت: سقف ضمانت نامه‌های اعتباری و بانكی در سال جاری تا پنج میلیارد تومان و سقف ضمانت نامه‌های غیر اعتباری یا پیمانكاری هفت میلیارد تومان به منظور پوشش ۷۰ درصد اصل و سود تسهیلات اعطای از سوی نظام بانكی در مناطق كمتر توسعه یافته و ۸۵ درصد در مناطق توسعه یافته كشور افزایش یافته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا