می خواهم بانوی ریاضی‌دان جهان شوم

دانش‌آموز نخبه اهل فارس و عضو تیم المپیاد هندسه جمهوری اسلامی، امیدوار است که با تلاش مضاعف به بانوی ریاضی‌دان جهانی بدل شده و پرچم ایران را بر بلندای علم به ویژه ریاضیات؛ همچنان در اهتزاز نگه‌دارد.

ریاضی همچون سایر علوم، دنیای وسیع و گسترده ای دارد؛ علم ریاضی، کاربرد ریاضیات و آمار برای درک و حل مسائلی است که در هر زمینه از علم، هنر و صنعت با آن روبرو هستیم. علم ریاضی از گذشته تاکنون بسیاری را به خود جذب ساخته تا پی به رمز و رازهای نهفته در این علم ببرند. در میان دانشمندان و علاقه‌مندان به ریاضی در جهان، نام ایرانیان زیادی به چشم می‌خورد که یکی از یگانه‌ترین‌هایشان، پرفسور مریم میرزاخانی بود؛ این دنیای پیچیده و جذاب، امروز هم در میان نوجوانان و جوانان علاقه‌مندان بسیاری دارد و فاطمه حسینی‌پور، یکی از آنهاست؛ نوجوان نخبه دهه هشتادی استان فارس که از کودکی پا به دنیای پرماجرای ریاضی گذاشته و در المپیاد بین المللی هندسه موفق به کسب مقام شده و به عضویت تیم ملی هندسه کشور درآمده است.

این ریاضی‌دان نوجوان دارابی که در مدرسه فرزانگان شیراز مشغول تحصیل است، به خبرنگاران گفت: امیدوار هستم که در آینده همچون مریم میرزاخانی بانوی نخبه ریاضی ایرانی، خود و ایران را به بلندای علم حساب برسانم.

وی متولد ۱۳۸۹ و اهل داراب هست و در حال حاضر دانش آموز پایه هشتم است؛ ورود خود به دنیای ریاضی و پیشرفت در این مسیر را از دوران کودکی اش عنوان کرد و افزود: در کودکی، اطرافیان و خانواده متوجه استعداد من شدند و پدر و مادرم من را در این مسیر قرار دادند و این باعث شد محاسبات ذهنی قوی ای داشته باشم یا حتی در درس ریاضی قبل از اینکه در مدرسه درس تدریس شود خودم راه و روش ها را می یافتم.

این دانش‌آموز المپیادی با بیان اینکه از ۵ سالگی “ucmass” را شروع و از حدود ۶_۷ سالگی در مسابقات شرکت کرده و مقام‌های زیادی به دست آورده است، گفت: مقام دوم استانی UMass (محاسبات ذهنی و چرتکه) در سال ۹۷، مقام اول استان UMass در سال ۹۸، مقام اول کشوری UMass در سال های ۹۷ و ۹۸ و ۹۹، مقام اول جهان UMass در سال ۲۰۱۸ در مالزی بخشی از آنها بود و بعد هم مقام سوم ucmass در سال ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱،‌ مدال طلای مسابقات Singa (ریاضیات سنگاپور) در سال ۲۰۲۲، مدال برنز مسابقات ریاضی سینگا فاینال، مدال طلای مسابقات ریاضی sasmo (المپیادهای ریاضی مدارس سنگاپور و آسیا) در سال ۲۰۲۲ و البته مدال نقره این مسابقات در سال ۲۰۲۳ را هم کسب کرده‌ام.

عضو تیم ملی المپیاد دانش آموزی کشور در خصوص علاقه اش به هندسه نیز صحبت کرد و ادامه داد: از ابتدا علاقه زیادی به هندسه داشتم و این باعث شد در مسابقه هندسه IGC شرکت کنم که برای‌ اولین بار هم برگزار میشد و در این مسابقه مقام آوردم و عضو تیم ملی این رشته شدم.

حسینی پور به اهداف و الگوهای خود نیز اشاره کرد و گفت: به نظر من دنیای ریاضی خیلی زیباست به خصوص هندسه، بازی با اشکال و اعداد که در نهایت به یک قاعده خاص میرسد، ساخت فرمول ها، جبر و به خاطر همین علاقه شدید، دوست دارم بتوانم دیگران و علاقه‌مندان را با این مسیر بیشتر آشنا کنم، برای مثال دوست دارم بتوانم روش های سریع و آسان تری برای مسائل ریاضی پیدا کنم تا همگی بتوانند از آن استفاده کنند و میخواهم از علمی که دارم در راستای کمک و خدمت به دیگران استفاده کنم.

وی ضمن بیان اینکه معتقد است انجام فعالیت های دیگر در کنار درس لطمه ای به آن وارد نمی‌کند، گفت: از کودکی در زمینه های مختلف فرهنگی، ورزشی، قرآنی و آموزشی مختلفی شرکت کردم و این فعالیت ها هیچ لطمه ای به درس های مدرسه ام وارد نکرده است، در واقع من معتقد هستم در کنار درس باید رشته های غیر درسی را نیز دنبال کرد.

حسینی پور گفت: در این مسیر، در قدم اول خدا را یاری دهنده اصلی خودم می‌دانم و در قدم دوم پدر و مادرم بسیار به من اهمیت دادند و برایم وقت گذاشتند و به خوبی مرا تشویق کردند که مدیون آنها هستم و در نهایت معلمان خوبی که داشتم و تشویق هایی که باعث شد علاقه و استعداد خود را بشناسم و امیدوارم روزی بتوانم زحمات همه آنها را جبران کنم.

نوجوان عضو تیم ملی هندسه ایران، مریم میرزاخانی را یکی از الگوهای علمی خود معرفی و اضافه کرد: به نظرم همه باید برای یک بار هم که شده، با دنیای ریاضی آشنا شوند و به زیبایی‌های فراتر از تصور آن را پی ببرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا