پژوهشگران ثابت کردند؛
خطر سکته مغزی در کمین بد خواب ها

محققان آکادمی مغز و اعصاب آمریکا نشان داد، افرادی که از مشکلات خواب رنج می برند ممکن است در معرض خطر بالاتر سکته مغزی باشند. اختلالات خواب، شرایطی است که کیفیت یا زمان خواب را تحت تأثیر قرار می ‌دهد و بر عملکرد فرد در هنگام بیداری تأثیر می ‌گذارد.

به گزارش سیناپرس، در طول شبانه‌ روز، هر فرد باید ۷ الی ۸ ساعت بخوابد و به مغز خود استراحت بدهد. به هم ریختن برنامه خواب زمینه بروز اختلالات خواب را در فرد ایجاد کرده و تمام جوانب زندگی او را تحت تاثیر قرار می دهد. کم خوابی، خواب زیاد، بی خوابی، خروپف و آپنه خواب، از رایج ترین مشکلات خواب هستند.

دانشمندان توضیح داده اند: نتایج ما نه تنها نشان داده که هر یک از این اختلالات خواب ممکن است به تنهایی خطر سکته مغزی را افزایش دهد، بلکه داشتن بیش از پنج مورد از این مشکلات، خطر سکته مغزی را پنج برابر افزایش می دهد. این یافته ها همچنین پیشنهاد داده اند که درمان اختلالات خواب می تواند زمینه ای برای پیشگیری از سکته مغزی باشد.

تجزیه و تحلیل داده های 4496 نفر، که 2243 نفر از آنها سکته کرده بودند، نشان داده است افرادی که کمتر از 5 ساعت در شبانه روز می خوابند، سه برابر و افرادی که بیش از 9 ساعت می ‌خوابند، دو برابر بیشتر از افرادی که به طور متوسط هفت ساعت در شب می خوابند در معرض سکته مغزی قرار دارند.

محققان، همچنین مشکلات تنفسی در طول خواب از جمله خروپف و آپنه خواب را مورد بررسی قرار دادند.به گزارش سیناپرس، یافته ها نشان داده که خطر سکته مغزی در افرادی که خروپف می کنند 91 درصد بیشتر از سایر افراد است و احتمال سکته مغزی در افراد مبتلا به آپنه خواب سه برابر بیشتر است.

پژوهشگران اظهار داشته اند: مداخلات و رویکردهای درمانی برای بهبود کیفیت خواب ممکن است به کاهش خطر سکته مغزی نیز کمک کنند.

یافته های تحقیقاتی این مطالعه در مجله Neurology قابل دسترسی هستند.

مترجم: نداجوادهراتی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا