راهکارهای بهبود خدمات سلامت در پوکی استخوان بررسی شد

نشست کمیته دانشگاهی بیماری های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، با حضور رئیس دانشگاه و با محوریت بررسی راهکارهای بهبود خدمات سلامت محور در زمینه پوکی استخوان، برگزار شد.

به گزارش سیناپرس فارس، رئیس دانشگاه در این نشست که با بررسی فعالیت های کارگروه پوکی استخوان (استئوپروز) در دانشگاه برگزار شد، شیوع بیماری هایی مانند پوکی استخوان در افراد بالای ۵۰ سال را از جمله چالش های حوزه سلامت خواند که نیازمند برنامه ریزی و تدوین راهکارهای پیشگیرانه است.

دکتر «سید وحید حسینی» با اشاره به این موضوع که جمعیت کشور به سمت سالمندی در حرکت است، توجه به راهکارهای پیشگیری از افزایش موارد پوکی استخوان در نتیجه بالا رفتن سن در جامعه را مهم خواند.

او برنامه ریزی برای راه اندازی مراکز و کلینیک های ویژه کنترل و درمان استئوپروز را از جمله اقدامات مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این زمینه عنوان کرد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز در این نشست گفت: با افزایش سن جمعیت و تغییر سبک زندگی، روند ابتلا به استئوپروز در دنیا به طور چشمگیری در حال افزایش است و کشور ما نیز مانند دیگر کشورها درگیر افزایش موارد پوکی استخوان است.

دکتر «عباس رضائیان زاده» افزود: بعد از سن ۵۰ سالگی، از هر دو زن یک نفر و از هر پنج مرد یک نفر در طول زندگی دچار شکستگی ناشی از پوکی استخوان می شوند که عوارض بسیاری را برای این افراد در پی دارد و لازم است به این عوارض، توجه شود.

او با بیان اینکه مصرف سیگار و دخانیات، فعالیت بدنی ناکافی و مصرف کم لبنیات در کشور از مهمترین عوامل بروز پوکی استخوان در افراد است، از تلاش دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای راه اندازی کلینیک خدمات یکپارچه شکستگی(FLS) در بیمارستان شهید دکتر چمران شیراز خبر داد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به راهکارهای پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان، تشکیل کارگروه دانشگاهی استئوپروز، برگزاری پویش های آموزشی و اطلاع رسانی پیشگیری و کنترل پوکی استخوان در سطح جامعه و ارایه آموزش های مدیریت پیشگیری و درمان پوکی استخوان به ۲۸ پزشک عمومی با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را از اقدامات مهم دانشگاه در این راستا برشمرد.

دکتر «محمدحسین دباغ منش» عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم نیز در این نشست، با اشاره به اقدامات انجام شده در دانشگاه برای درمان بیماری پوکی استخوان، بر تقویت و ارتقاء زیرساخت های موجود در این زمینه تاکید کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا