با دیدین این علائم در نوزادان به بیمارستان مراجعه کنید

به گزارش سیناپرس، طی هفته های اخیر بیماری RSV یا ویروس سنسیشیال تنفسی در گوشه و کنار جهان رایج شده است. این بیماری ممکن است برای بزرگسالان فاقد بیماری های زمینه ای نسبتاً بی ضرر باشد اما می تواند برای کودکان خردسال و افراد مسن بسیار خطرناک باشد.

متخصصان در پی شیوع ویروس سنسیشیال تنفسی  هشدار دادند که نوزادان کمتر از ۱۲ ماه در صورت ابتلا به این بیماری با خطر بالایی برای بستری شدن در بیمارستان روبرو هستند. دانستن نشانه‌های عفونت RSV می ‌تواند به معنای تفاوت بین مرگ و زندگی برای برخی از نوزادان باشد. به همین دلیل سه علامت اصلی این بیماری که هشدارهای مهمی محسوب می شوند را باید شناخته و نسبت به آن ها حساس باشید.

RSV معمولاً برای اکثر افراد آلوده علائمی شبیه سرماخوردگی ایجاد می کند. با این حال، در نوزادانی که سیستم ایمنی آنها هنوز در حال رشد است، ویروس می تواند عوارض شدیدی ایجاد کند. نوزادانی که در کشورهای کم درآمد و متوسط با دسترسی ناکافی به مراقبت های پزشکی زندگی می کنند، در معرض خطر بیشتری برای مرگ ناشی از عفونت ویروسی هستند.

نتایج یک مطالعه جدید نشان داده که ممکن است راهی برای تشخیص اینکه کدام کودکان به مراقبت های ویژه نیاز داشته و مدت زمانی که باید بستری شوند، وجود داشته باشد.

محققان بیمارستان کودکان Ann & Robert H. Lurie در شیکاگو می گویند که سواب بینی می تواند نشان دهد که کدام ژن توسط ویروس سنسیشیال تنفسی فعال شده است. کودکانی که آسیب بیشتری در پوشش های سلولی بینی خود داشتند، در نهایت مدت بیشتری در بخش مراقبت های ویژه کودکان ماندند.

دکتر بریا کوتس، پژوهشگر ارشد این تیم مطالعاتی، پزشک مراقبت‌های ویژه در بخش کودکان این بیمارستان و استادیار اطفال در دانشکده پزشکی فاینبرگ می ‌گوید: ما دریافتیم که شدت بیماری کودک مربوط به مجموعه‌ های مختلف ژن ‌هایی است که در پاسخ بدن آنها به ویروس سنسیشیال تنفسی فعال می ‌شوند. به گزارش سیناپرس،توانایی تشخیص اینکه کدام نوزادان مبتلا به ویروس سنسیشیال تنفسی در بخش مراقبت ‌های ویژه به سرعت بهبود می ‌یابند و کدام بیماران به اقامت طولانی ‌تری نیاز دارند، اطلاعات ارزشمندی را در اختیار والدین و ارائه‌ دهندگان خدمات پزشکی قرار می‌دهد.

دکتر کوتس خاطرنشان می کند:اگر این نتایج در مطالعات کلینیکی جامع تر تکرار شده و درست باشد، دانشمندان می توانند یک آزمایش PCR به طور خاص برای ویروس سنسیشیال تنفسی ایجاد کنند که تشخیص می دهد کدام یک از کودکان دارای یک مورد شدید ویروس هستند.

عفونت ویروس سنسیشیال تنفسی معمولاً در عرض چهار تا شش روز علائم خود را نشان می دهد. در اکثر موارد این علائم شامل آبریزش بینی، کاهش اشتها، سرفه، عطسه، تب و خس خس سینه است.

به گزارش سیناپرس، در حال حاضر درمان خاصی برای ویروس سنسیشیال تنفسی وجود ندارد و در بین بیماران فاقد مشکلات زمینه ای، این بیماری طی یک یا دو هفته خود به خود از بین می رود. این بیماران همچنین بعید است که نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشته باشند . در حال حاضر دانشمندان به کار بر روی ساخت واکسن این ویروس ادامه می دهند.

موضوع اما برای نوزادان بسیار متفاوت بوده و می تواند مرگبار باشد. به همین دلیل بررسی این سه علامت از سوی والدین بسیار حیاتی است:

  • افزایش تحریک پذیری
  • کاهش فعالیت
  • بروز مشکلات تنفسی

مقامات بهداشتی خاطرنشان می کنند که تقریباً همه کودکان قبل از دو سالگی به ویروس سنسیشیال تنفسی مبتلا می شوند. برای کسانی که قبل از رسیدن به 12 ماهگی بیمار می شوند، این بیماری شایع ترین علت بروز برونشیولیت و پنومونی است. متاسفانه نوزادان کمتر از شش ماه در صورت ابتلا به ویروس سنسیشیال تنفسی به دلیل مشکلات تنفسی و کم ‌آبی بدن به بستری شدن در بیمارستان نیاز دارند.

در خاتمه گفتنی است سالانه بیش از ۱۲۰ هزار نوزاد به دلیل ابتلا به این بیماری جان خود را از دست می دهند. به گزارش سیناپرس،شرح کامل این مطالعات در آخرین شماره مجله تخصصی Frontiers in Immunology منتشر شده است.

مترجم: رضوان خندان

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا