تحقق بهتر ایده‌ها و خلاقیت‌ها از مسیر دانشگاه

به گزارش سینا پرس فارس، با رشد روزافزون شکل‌گیری استارت‌آپ‌ها در کشور، کلمه‌ی شتاب‌دهنده به‌عنوان مرکزی که امکان رشد سریع و صحیح شرکت‌های استارت‌آپی را مهیا می‌سازد؛ زیاد شنیده می‌شود و دانشگاه‌ها همواره به‌عنوان یکی از بهترین محل‌ها برای تشکیل یک شتاب‌دهنده معرفی می‌گردند، چراکه ایده‌ها و خلاقیت‌ها و همین‌طور آموزش‌های صحیح از مسیر دانشگاه بهتر محقق می‌شود.

دکتر علی اکبر صفوی نایب رئیس هیأت‌مدیره هاب شیراز، در نشست خبری با اصحاب رسانه، به معرفی مختصری از  شرکت هاب پرداخت و گفت: هاب شیراز در اصل شرکت مشترکی است که از توافق‌نامه دانشگاه شیراز و شرکت همراه اول در راستای حمایت از استارتاپ‌ها و توسعه‌ی فضای کسب‌وکارهای نوپا شکل گرفت؛ اما فعالیت رسمی خود را از آبان پارسال به‌طرز شایانی آغاز کرد و به لطف خداوند رشد و توسعه خوبی داشته است.

وی در این نشست خبری توضیح داد: اولین نکته مهمی که رخ داده است این بود که هاب شیراز فعالیت خود را فراتر از شهر و استان خود معرفی نموده و الان در سطح کشور به‌عنوان یک شتابدهنده‌ی مؤثر و موفق شناخته شده است و استارتاپ‌هایی که در طول یک سال گذشته به جمع هاب پیوسته‌اند از استان‌های دیگر مانند زنجان، اصفهان و حتی بوشهر بوده‌اند.

این استاد دانشگاه شیراز در ادامه به کارنامه‌ی برگزاری دو دوره‌ی قبل فراخوان هاب پرداخت و بیان کرد: خوشبختانه طی دو دوره گذشته که رویداد لبخند اول و دوم برگزار شده‌، در دوره‌ی اول حدود هشتاد تقاضا در این فراخوان ثبت‌نام کردند که پس از داوری‌ها و ارزیابی‌های لازم و دقیق، پانزده تیم در اولین دوره‌ی پیش‌شتابدهی هاب شیراز پذیرفته شدند و پس از طی دوره پیش‌شتابدهی چهار تیم به مرحله‌ی شتابدهی راه یافتند. بسیاری گمان می‌کردند که در فراخوان دوره دوم که به فاصله‌ی شش ماه از دوره‌ی اول برگزار گردید، شاهد کاهش میزان درخواست‌ها باشیم؛ اما درخواست‌های دوره‌ی دوم حتی از صد درخواست فراتر رفت که از بین تیم‌های متقاضی در نهایت  هشت تیم وارد دومین دوره‌ی شتابدهی هاب شیراز شدند که پس از طی  سه ماه آموزش و منتورینگ و سایر حمایت ها، چهار تیم دیگر نیز از این دوره به مرحله‌ی شتابدهی راه پیدا کردند.

صفوی افزود: خوشبختانه علاوه‌بر برنامه‌ی حمایت از استارتاپ‌ها و فضای کسب‌وکارهای نوپای جنوب کشور، هاب شیراز با برگزاری دوره‌های آموزشی عمومی در سطح کشور نقش مؤثری در راستای شکوفایی زیست‌بوم کارآفرینی کشور ایفا کرده است.

وی عنوان کرد: به‌طور متوسط با تیم‌های راه‌یافته به مرحله‌ی شتابدهی قراردادهای چندصدمیلیونی منعقد شده که متوسط سرمایه‌گذاری روی تیم‌ها چهارصد میلیون تومان بوده است. 

نماینده‌ی دانشگاه شیراز در هاب در ادامه، به تفاوت این دوره از پیش‌شتابدهی با دوره‌های قبل پرداخت و توضیح داد: این دوره دو تفاوت عمده با دوره‌ی پیشین خود دارد؛ اول اینکه اکنون همگی باور کرده‌اند هاب شیراز با تمام توان و قدرت وارد عرصه شده و تمامی مراحل آموزشی را با بالاترین کیفیت ممکن برگزار کرده است و به همین خاطر ارزیابی از تیم‌هایی که این دوره‌ها را سپری کرده‌اند؛ بسیارمثبت تلقی شده که نشان‌دهنده‌ی کیفیت دوره‌ها است. از طرف دیگر قراردادهای مالی مناسبی با تیم‌ها منعقد شده که نشان‌دهنده‌ی جدیت هاب شیراز است که بنده به نوبه‌‌ی خودم از تمامی کادر ستادی هاب شیراز سپاسگزاری می‌کنم. دوم اینکه، در طی یک‌سال گذشته تلاش کرده‌ایم در راستای تقویت اکوسیستم کارآفرینی کشور مؤثر واقع شویم، از برگزاری دوره‌های مبتدی و عمومی مراحل اولیه‌ی راه‌اندازی کسب‌وکار تا دوره‌های پیشرفته و متمرکزی مانند بوتکمپ استارتاپی 5G/IOT که با مشارکت واحد تحقیق و توسعه همراه اول برگزار شده است. ازهمین‌رو بخشی از تیم‌های متقاضی این فراخوان تیم‌هایی خواهند بود که چندین‌ماه تحت آموزش‌های مؤثری قرار داشته‌اند و از مباحث اولیه‌ی تست ایده تا مباحثی همچون تهیه‌ی MVP و نمونه‌ی اولیه‌ آشنا هستند و از طرف دیگر با نیازهای مبنی‌بر آی تی همراه اول و کشور بیگانه نیستند و امید داریم که تیم‌های باکیفیتی را در این مرحله جذب کرده و اتفاقات مثبت و خوبی در سطح کشور رقم بزنیم.

گزارش: محمدرضا قشقایی زاده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا