ضرورت پیروی از برنامه غذایی سالم برای افزایش ایمنی بدن در دوران کرونا

به گزارش سینا پرس فارس و به نقل از روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، در متن پیام دکتر «عباس رضائیان زاده» آمده است: با توجه به روند رو به افزایش شیوع بیماری های غیرواگیر در کشور و نقش موثر و پیشگیرانه تغذیه صحیح در کنترل اضافه وزن و چاقی، دیابت نوع دو، چربی خون، بیماری های قلبی عروقی، پُرفشاری خون، سرطان و بسیاری دیگر از عوامل خطر بیماری های غیرواگیر، گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در راستای نیل به اهداف خود برنامه ها و فعالیت های گسترده ای را در حوزه های زیر اجرا می کند: 
۱. ارتقای امنیت غذایی گروه های آسیب پذیر، 
۲. برنامه بهبود تغذیه گروه های سنی مختلف و گروه های خاص(زنان روستایی و عشایر، طلاب، کارکنان، افراد مبتلا به سل و دیگر گروه ها)
۳. برنامه های حمایت تغذیه ای کودکان و مادران باردار دارای سوء تغذیه از خانوارهای نیازمند، با مشارکت و جلب حمایت خیرین، با هکاری کمیته امداد امام (ره)
۴. آموزش تغذیه به عموم مردم جامعه به ویژه در پیشگیری و کنترل کرونا ویروس
۵. ارائه مشاوره تخصصی تغذیه از سوی کارشناسان تغذیه. 
۶. پیشگیری و مراقبت تغذیه ای در اضافه وزن و چاقی کودکان و نوجوانان. 
۷. پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید. 
شایان ذکر است کارشناسان تغذیه شاغل در سیستم بهداشتی در راستای ارتقای سواد تغذیه ای جامعه و گروه های هدف خاص، آموزش تغذیه سالم را بر اساس رهنمود های غذایی ایران، کاهش عوامل خطر تغذیه ای، توصیه های تغذیه ای کاربردی برای پیشگیری از کمبود ریزمغذی ها، تغذیه صحیح گروه های سنی و بسیاری دیگر از اقدامات آموزشی و ترویجی جامعه محور، در قالب آموزش های حضوری، برگزاری وبینارهای آموزشی، تهیه محتوا و آموزش از طریق شبکه های مجازی، به صورت بسیار گسترده پوشش می دهند.
همچنین اصلاح الگوی تغذیه گروه های سنی مختلف با مشاوره تخصصی افراد دارای اندیکاسیون ارجاع و نظارت بر نحوه ارائه خدمات، در جهت ارتقای شاخص های سلامت تغذیه ای جامعه و با گسترش مداخلات جامعه محور، توسط کارشناسان تغذیه شاغل در مراکز جامع سلامت انجام می شود.
در شرایط فعلی بحران کووید ۱۹ نیز رعایت اصول تغذیه سالم در کنار پیروی از شیوه نامه های بهداشتی و واکسیناسیون مهم ترین راهکارهای کنترل بیماری کووید- ۱۹ است. چرا که رعایت اصول تغذیه سالم در تقویت سیستم ایمنی بدن به عنوان یک راهکار پیشگیرانه و مدیریت تغذیه ای در بیماری بسیار اهمیت دارد.
مطالعات جهانی نقش آنتی اکسیدان ها را در تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران ابتلا به کرونا و دوران نقاهت ثابت کرده اند.
همچنین پاسخ مناسب بدن به واکسیناسیون کرونا نیز مستلزم عملکرد مناسب سیستم ایمنی بدن است و بدین منظور لازم است در زمینه افزایش آگاهی های تغذیه ای جامعه فعالیت های گسترده آموزشی با همکاری سایر بخش ها اجرا شود.
در همین راستا دوازدهمین بسیج ملی تغذیه از ۱۵ تا ۳۰ دی با شعار «تغذیه، کرونا و واکسیناسیون» در سراسر کشور با همکاری ذینفعان از جمله صدا و سیما، آموزش و پرورش، شهرداری، ارتش، سپاه و نیروی انتظامی، بهزیستی و دیگر ارگان ها برگزار می گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا