اگر دیابت نوع ۲ دارید قهوه بخورید
به گزارش سیناپرس، نتایج یک مطالعه آینده نگر توسط محققان گروه پزشکی و علوم بالینی، دانشکده علوم پزشکی دانشگاه کیوشو ژاپن نشان می دهد که مصرف بیشتر قهوه در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ به طور قابل توجهی با کاهش نرخ کم شدن عملکرد گلومرولی تخمینی (eFGF) مرتبط است.
بیماری مزمن کلیه (CKD) یک بیماری غیرواگیر است که معمولاً در نتیجه دیابت و فشار خون بالا ایجاد می شود. شدت بیماری مزمن کلیوی را می توان با نرخ پایین فیلتراسیون گلومرولی تخمینی بر اساس سرم کراتینین ارزیابی کرد که نشان دهنده عملکرد دفعی کلیه است.
مدیریت سبک زندگی یکی از جنبه های اساسی مراقبت از دیابت تلقی می شود که شامل آموزش و خود مدیریتی، تغذیه درمانی پزشکی، فعالیت بدنی، ترک سیگار و مراقبت های روانی اجتماعی می شود.
درمان تغذیه ای نه تنها شامل غذا، بلکه نوشیدنی ها و مصرف بیشتر قهوه و همچنین چای سبز است که با کاهش مرگ و میر ناشی از همه علل مرتبط است، به طوری که اثر ترکیبی آنها در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ افزایشی به نظر می رسد. به گزارش سیناپرس؛ همچنین برخی از داده ها وجود دارد که نشان می دهد مصرف قهوه بیشتر با خطر کمتر ابتلا به بیماری مزمن کلیه مرتبط است.
با این وجود، آنچه در حال حاضر نامشخص است، این است که آیا مصرف بیشتر قهوه در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ روند ضعیف شدن عملکرد کلیه را کاهش می دهد یا خیر. برای مطالعه حاضر، تیم ژاپنی یک مطالعه آینده نگر را روی بیماران دیابتی بزرگسالی که در کلینیک های دیابت در سراسر کشور حضور داشتند، انجام داد.
محققان یک نظرسنجی رژیمی انجام دادند که در آن مصرف قهوه مورد سؤال واقع شد، اما محققان همچنین به اندازه گیری های بالینی مانند فشار خون و تخمین نرخ فیلتراسیون گلومرولی که در کلینیک ها گرفته شده بود، دسترسی داشتند. نتیجه اولیه با کاهش تخمین نرخ فیلتراسیون گلومرولی به کمتر از ۶۰ میلی لیتر در دقیقه در طول دوره پیگیری تنظیم شد.
به گزارش سیناپرس،نرخ فیلتراسیون گلومرولی که به اختصار GFR نیز نامیده می شود یک معیار اندازه گیری برای مشخص کردن میزان خون در حال عبور از کلیه ها در هر دقیقه است و با توجه به بالا و یا پایین بودن آن می توان به میزان سلامت کلیه ها ی هر شخص پی برد. اگر GFR شما مقدار بسیار پایین و کم باشد، این امر بدین معناست که کلیه هایتان به درستی عمل نکرده و بدن شما مقداری از سموم را در درون خود نگه می دارد.
در مجموع، ۳۸۰۵ بیمار مبتلا به دیابت نوع ۲ با میانگین سنی ۶۴.۲ سال و نرخ فیلتراسیون گلومرولی بیشتر یا مساوی ۶۰ میلی لیتر در دقیقه یا ۱.۷۳ متر مربع برای میانگین ۵.۳ سال پیگیری شدند.
در طول دوره پیگیری، ۸۴۰ شرکت کننده کاهش نرخ فیلتراسیون گلومرولی کمتر از ۶۰ میلی لیتر در دقیقه را تجربه کردند. با استفاده از تجزیه و تحلیل چند متغیره، این تحقیق نشان داد که در مقایسه با افرادی که قهوه ننوشیده اند، نسبت خطر تعدیل شده برای کاهش نرخ فیلتراسیون گلومرولی در افرادی که کمتر از یک فنجان قهوه در روز می نوشند ۰.۷۷ است و این رقم برای کسانی که دو فنجان یا بیشتر در روز قهوه می نوشند به ۰.۷۵ تغییر می کند.
جالب توجه است که هیچ تاثیر قابل توجهی بر نوشیدن قهوه و کاهش نرخ فیلتراسیون گلومرولی بر اساس سن، جنسیت، شاخص توده بدنی، وضعیت سیگار کشیدن، افرادی که به طور منظم ورزش می کردند یا فشار خون وجود نداشت.
به گزارش سیناپرس، محققان به این نتیجه رسیدند که مصرف قهوه به طور قابل توجهی با کاهش خطر نرخ فیلتراسیون گلومرولی مرتبط است که نشان دهنده اختلال پیشرونده در عملکرد کلیه در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ است.
مترجم: لنا می آبادی
منبع: hospitalpharmacyeurope