اهمیت فضای سبز در زندگی شهری
انسان ها به طور طبیعی علاقمند به زندگی در طبیعت و فضاهای سرسبز و یافتن آرامشی بیشتر در این گونه اماکن هستند . متاسفانه همزمان با رشد کلان شهر ها ، صنعتی شدن انسان ، زندگی در فضاهای محدود شهری و عدم دسترسی به مکان های سرسبز و درختان در زندگی ، اهمیت وجود مناطق سبز و طبیعی در معماری های شهری به فراموشی سپرده شده است . در جدیدترین مطالعات و تحقیقاتی که در بنیاد طراحی بنتون برگزار شد ، بازگشت و استفاده از منظره های طبیعی در معماری مدرن مورد بحث و بررسی قرار گرفت .
متاسفانه همزمان با رشد کلان شهر ها ، صنعتی شدن انسان ، زندگی در فضاهای محدود شهری و عدم دسترسی به مکان های سرسبز و درختان در زندگی ، اهمیت وجود مناطق سبز و طبیعی در معماری های شهری به فراموشی سپرده شده است .
در همایش فوق الذکر معمار و طراح مشهور جنگل و طبیعت در زندگی شهری ، پیتر واکر که طراحی و اجرای پروژه ساخت جنگلی از درختان بلوط در شهر نیویورک را به پایان رسانده است نیز حضور داشت . این طراح با خلق چشم اندازی در شهر نیویورک با درختان بلوط یاد کشته شدگان 11 سپتامبر در آمریکا را گرامی داشته و منظره ای زیبا و نگاهی مدرن به استفاده از درختان در معماری شهری داشته است .
در این همایش همچنین لوکا کارا از طراحان پروژه 1974 میلان به نام بوسکوینیتیکا (boscoincitta ) نیز حضور داشت . این پروژه در شهر میلان با ایجاد چشم انداز و طراحی های منحصر به فردی فضای عمومی این شهر را تحت تاثیر قرار داده است .
این طراح ایتالیائی با اشاره اهمیت فضای سبز در زندگی شهری گفت : این پروژه در ابتدا به عنوان یک چالش آغاز شده و با کمک علاقه مندان به طبیعت با پوششی جنگلی گسترش یافت . او در ادامه افزود : طریقه همزیستی با طبیعت و حفظ چرخه زیست محیطی و درختان ، نیاز توامان انسان ها به این گونه مناظر را نشان داده و مراقبت از آن ها را به وسیله جامعه طلب میکند .
او در ادامه گفت : این طرح خالق منطقه ای سرسبز و بسیار دوست داشتنی در شهر میلان است و فرهنگی سبز را در میان مردم این شهر پدید آورده است .
وی در پایان با اشاره به تاثیرات زیست محیطی اضافه کرد که خلق این گونه مناظر تحولات اقتصادی فراوانی نیز در پی دارد و به طور مثال ارزش املاک محلی در این منطقه رشد چشمگیری داشته است .
منبع : ANSA
ترجمه: احسان محمدحسینی
No tags for this post.