گردشگری؛ نیاز جامعه
در این مراسم که با هدف انعقاد تفاهم نامه همکاری مشترک در حوزه فرهنگی، پژوهشی و آموزشی بین جهاددانشگاهی و وزارت میراث فرهنگی و جهاددانشگاهی برگزار شد، دکتر علی اصغر مونسان، دکتر حمیدرضا طیبی، دکتر محمدحسین ایمانی خوشخو و جمعی از اساتید و دست اندرکاران این حوزه شرکت داشتند.
رئیس جهاددانشگاهی ضمن اشاره به اینکه گردشگری به لحاظ اقتصادی میتواند به توسعه کشور کمک کند و برای ارتقای روحی و روانی مردم نیز مورد نیاز است، گفت: مباحث فرهنگی از این جهت برای جهاددانشگاهی حائز اهمیت است که قصد داشتیم به ارتقای هویت ایرانی کمک کنیم. این هدف را با ایجاد مراکز علمی و فرهنگی دانشجویان دنبال کردیم و با برگزاری طرح اردوی مرز پر گوهر به منظور بازدید از میراث فرهنگی و دستاوردهای جمهوری اسلامی ادامه دادیم.
دکتر حمیدرضا طیبی با بیان اینکه علاقمندیم این طرح را با دانشجویان خارجی در اولویت با کشورهای اسلامی و فارسی زبان با حمایت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دنبال کنیم، گفت: نخستین پژوهشکده گردشگری در جهاد دانشگاهی مشهد احداث شد. ضمن اینکه مجموع توانمندیهای جهاد در حوزه علوم انسانی توجه ویژهای به گردشگری دارد.
وی ادامه داد: دنیا معتقد است صنایع فرهنگی و گردشگری میتواند به اقتصاد اول تبدیل شود. ما هم در این راستا حرکت میکنیم. امیدواریم تفاهمنامهای که با این وزارتخانه امضا میشود فعالیتهای بخش فرهنگی و گردشگری جهاد دانشگاهی را توسعه دهد.
رییس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی نیز در مراسم امضای این تفاهمنامه با بیان اینکه همیشه این اعتقاد در کشور حاکم بوده که حوزه فرهنگ بیشتر از آنکه درآمد کسب کند هزینه جذب میکند، گفت: بر آن هستیم تا این باور که حوزه فرهنگ درآمدزا نیست را از کشور دور کنیم.
دکتر محمدحسین ایمانی خوشخو ادامه داد: شرکتهای زیادی برای فعالیت در این پارک تقاضا دارند اما به لحاظ فیزیکی با کمبود فضا مواجهیم. امیدواریم وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی با امضای این تفاهمنامه در راستای حل این مشکل کمک کند.
در ادامه رییس دانشگاه علم و فرهنگ نیز توضیحاتی درباره فعالیتهای این دانشگاه و رویکرد پژوهشی آن ارائه کرد و گفت: چشم انداز این دانشگاه آن است که به عنوان نسل سوم کارآفرین باشد. راهاندازی پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی با این هدف بوده است.
دکتر سید سعید هاشمی عنوان کرد: این دانشگاه مجموعا ۸۵۰۰ دانشجو دارد که بیشتر آنها در مقاطع تکمیلی تحصیل میکنند. تنها دانشکده گردشگری کشور نیز در این دانشگاه احداث شده است.
بر اساس این گزارش، استفاده از توانمندیهای علمی، تخصصی و تجربیات جهاددانشگاهی در راستای تحقق اهداف، رسالتها و برنامههای توسعه ای وزارتخانه، همکاری در ارتقای دانش تخصصی و توسعه مهارتهای کارکنان و ذینفعان وزارتخانه، برگزاری دورههای توانمندسازی کارکنان، طراحی و اجرای آموزشهای مورد نیاز، مشارکت در برگزاری کنگرهها، همایشها، سمینارها و تورهای تخصصی با رویکرد علمی، آموزشی و ترویجی، همکاری در تولید محتوای علمی، آموزشی، فرهنگی و رسانهای،حمایت مشترک از برگزاری رویدادهای کارآفرینی مرتبط و حمایت از تاسیس کسب و کارهای فناورانه در حوزههای گردشگری، صنایعدستی و میراث فرهنگی، همکاری در ارتقای هویت ایرانی و اسلامی جوانان به ویژه دانشجویان دانشگاهها و مراکز آموزشعالی برای آشناکردن هرچه بیشتر نسل جوان ایران و کشورهای اسلامی و فارسی زبان با مواریث تاریخی و تمدنی مشترک در قالب همایش بین المللی خلیج فارس، اردوهای ایران مرز پرگهر از محورهای اصلی این تفاهمنامه است.
No tags for this post.