بخوابید و لاغر شوید!
محققان می گویند : چندین مطالعه نشان داده است که کودکانی که بین سنین 5 تا 9 سال هستند و کمتر از 10 ساعت در شب می خواند 1.5 تا 2 برابر بیش از کودکانی که به اندازه کافی می خوابند با احتمال چاقی مواجه اند، در حالی که بزرگسالانی که کمتر از 6 ساعت خواب شبانه دارند، با 50 درصد افزایش احتمال چاقی روبرو می شوند.
محققان ایتالیایی پرسشنامه ای را برای ارزیابی کیفیت خواب و توده بدنی در اختیار 71 فرد بزرگسال بین سنین 29 تا 42 و 128 کودک بین 10 تا 13 ساله قرار دادند. همچنین وزن، قد و توده بدنی این 199 نفر همراه با الگوهای خواب آنها اندازه گیری شد.سوالات این تحقیق شامل ساعات کلی خواب، وضعیت به خواب رفتن و کیفیت خواب این افراد بود.آنها همچنین بر اساس شاخص توده بدنی خود به چهار گروه کم وزن، عادی، دارای اضافه وزن و چاق تقسیم شدند.
در این مطالعه که طی اکتبر 2016 تا نوامبر 2017 انجام شد پاسخ های زنان و مردان در گروه های سنی مختلف با هم مقایسه شد.در گروه بزرگسالان 32 شرکت کننده در گروه چاق ها قرار گرفتند که به طور متوسط شبی 6.5 ساعت می خوابیدند.27 پاسخ دهنده دارای اضافه وزن بودند و به طور متوسط 7 ساعت می خوابیدند.
در مقابل، 23 پاسخ دهنده در گروه افراد دارای وزن عادی قرار گرفتند که به طور متوسط هر شب 8.3 ساعت می خوابیدند؛ پاسخ دهندگان دچار کم وزنی اعلام کردند که به طور متوسط شبی 8 ساعت می خوابند. مشخص شد که برای هر دو گروه مردان و زنان، ساعات خواب در شب از عوامل مهم در تعیین شاخص توده بدنی است.
نکته مهم این است که در این تحقیق، رابطه مستقیمی بین سن و شاخص توده بدنی در مردان مشاهده شد. همچنین در بزرگسالان زن و مرد رابطه منفی و معناداری بین ساعات خواب و نمره شاخص توده بدنی دیده شد.
محققان همچنین دریافتند در 128 کودک حاضر در این تحقیق، رابطه معناداری بین ساعات خواب و شاخص توده بدنی در دختران و پسران وجود دارد. این یافته ها با مطالعات جمعیت شناختی و تجربی قبلی همخوانی دارد.
به گزارش سیناپرس، بی نظمی در خواب می تواند بر عادات غذا خوردن و فعالیت بدنی نیز تاثیر بگذارد که این هر دو از عوامل مهم کمک کننده به چاقی هستند. بزرگسالان محروم از خواب کافی به اندازه همکاران دیگر خود که به اندازه کافی استراحت کرده اند انرژی کمتری صرف کار می کنند زیرا کمتر فعال هستند و این می تواند به افزایش وزن منجر شود.
عوامل روانی مانند عدم تعادل هورمونی تحت تاثیر خواب نامنظم قرار دارد و همچنین می توانند باعث افزایش خطر چاقی شود. یک تحقیق نشان داد کمبود خواب به مدت 2 شب باعث کاهش 18 درصدی ترشح هورمون لپتین شد که در بی اشتهایی تاثیر دارد، همچنین افزایش 28 درصدی در گرلین که هورمون چاق کننده است و افزایش 25 درصدی گرسنگی و میل به خوردن کربوهیدرات های دارای کالری بالا را در پی داشت.
محققان تاکید می کنند خواب منظم از جمله مهمترین شرایط جلوگیری از چاقی و اضافه وزن در کودکان و بزرگسالان است.
مترجم: محسن حدادی
No tags for this post.