درمان آسیب نخاعی با داروی سکته مغزی

درمان آسیب‌های نخاعی با سلول بنیادی از مدت‌ها قبل مورد توجه محققان بوده است؛ ولی موفقیت قابل ملاحظه‌ای در بسیاری از بیماران دیده نشده است.
محققان دانشگاه کالیفرنیا برای افزایش کارایی این روش راه‌حلی اندیشیده‌اند و سلول‌های بنیادی را در ترکیب با یکی از داروهای درمان سکته مغزی بهینه و به محل جراحت وارد کرده‌اند. این دارو فعال‌کننده بافتی پلاسمینوژن یا tPA نام دارد.
معمولا از این دارو برای تجزیه و شکستن لخته‌های خونی پس از سکته مغزی استفاده و باعث می‌شود خون به راحتی به سمت مغز جریان یابد. از طرفی این آنزیم به طور طبیعی در بدن وجود دارد و وظیفه اصلی آن تقویت رشد نورون و کاهش التهاب است.
برای استفاده از این دارو در درمان آسیب‌های نخاعی، از شکل اصلاح‌شده دارو استفاده شده است که خواص ضد التهابی را دارد و به رشد نورون‌ها کمک می‌کند؛‌ ولی روی لخته خون تاثیری ندارد. سپس این داروی مهندسی‌شده به سلول‌های بنیادی اضافه شده‌اند و به محل آسیب‌های نخاعی موش‌ها وارد شدند.
پس از دو تا چهار ماه بهبود قابل ملاحظه‌ای در سلول‌های عصبی نخاع دیده شد که می‌تواند به بهبود آسیب نخاعی منجر شود.
گرچه این روش تا آزمایش‌های انسانی راه درازی در پیش دارد، ولی محققان را به درمان موثر آسیب‌های نخاعی با استفاده از سلول‌های بنیادی امیدوار کرده است. 

نتایج این مطالعه در نشریه Scientific Reports منتشر شده است.

منبع:ایرنا

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا