آیا داروهای فضایی راه درمان سرطان‌اند؟

در فضا سلول‌های اندوتلیال به مدت طولانی‌تر و به آن شیوه سلول‌های واقعی بدن رشد می‌کنند. این موضوع به دانشمندان این امکان را می‌دهد تا فاکتورهای شیمی‌درمانی یا داروهای جدید سرطان را بهتر مورد آزمایش قرار دهند.

«سرنا آنون چنسلر»، فیزیکدان و فضانورد زن ناسا است که در طول ۱۹۷ روز حضور خود در ایستگاه فضایی بین‌المللی آزمایش‌های قابل توجه‌ای در زمینه داروهای فضایی انجام داد. او سلول‌های اندوتلیال پوشاننده عروق خونی را برای سنجش اینکه آيا آنها قادرند در محیط بدون گرانش رشد کنند را خیر.

اگر بتوان سلول‌های اندوتلیایی را در چنین محیطی رشد دارد، یک سامانه مدلینگ بسیار خوب برای درمان سرطان بوجود می آید. چنسلر در این زمینه می‌گوید:‌ «به مطالعاتی که در حوزه سرطان انجام دادیم، بسیار افتخار می‌کنم. چرا که آنچه که من نشان دادم، این بود که سلول‌ها می‌توانند در محیط‌های بدون گرانش نیز رشد داشته باشند.»

از آنجا که یکی از ویژگی‌های بارز سرطان توانایی‌اش در ساخت رگ‌های خونی جدید برای تغذیه تومورهاست،‌ داروهایی که بتوانند این خونرسانی را متوقف کنند، به عنوان درمان‌های موثر شناخته می‌‌شوند. در فضا سلول‌های اندوتلیال به مدت طولانی‌تر و به آن شیوه سلول‌های واقعی بدن رشد می‌کنند. این موضوع به دانشمندان این امکان را می‌دهد تا فاکتورهای شیمی‌درمانی یا داروهای جدید سرطان را بهتر مورد آزمایش قرار دهند.

شیمی‌درمانی یکی از روش‌های درمان سرطان یا تخفیف موقت آن با استفاده از برخی داروهای خاص طوری است که در اصطلاح پزشکی به آن‌ها شیمی درمانی گفته می‌شود. کار اصلی این داروهای خاص از بین بردن سلول‌های بیمار بدون صدمه به بافتهای مجاور آن است. این نوع از درمان اثراتی هم بر روی سلول‌ها و بافت‌های بدن دارد. یکی از اثرات این ریزش موهای بدن، خشک شدن پوست و لاغری است.

منبع:پایگاه خبری علم و فناوری

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا