عدم وجود مالکیت فکری دلیل خروج صاحبان ایده از کشور

فتح الله امی در خصوص مقوله ثبت اختراع (پتنت) با بیان اینکه در حوزه ثبت پتنت، ضعیف هستیم و علت آن هم عدم آشنایی افراد با این موضوع است، به مهر گفت: به طور کلی در کشور ما اخلاق علمی حاکم نیست و کپی برداری،  عدم امنیت لوگو، تبدیل یک مقاله به چند مقاله، ذکر نامهای افراد غیرمرتبط در پایان یک مقاله و … به وفور دیده  می شود.وی عنوان کرد: اینها خلاف اخلاق علمی هستند و در حقیقت در عرصه بین المللی خسارات جبران ناپذیری خواهند داشت.به گفته وی، طبق آخرین آمار اسکوپوس، دانشگاههای مشهور ما در ایران، حتی یک پتنت هم به ثبت نرسانده اند ولی در عوض دهها مقاله دارند.

وی با بیان اینکه عدم احساس امنیت صاحبان ایده در کشور باعث خروج آنها از کشور می شود، گفت: بین سه تا پنج درصد فارغ التحصیلان دانشگاهی کشور، صاحب ایده هستند که البته به دلیل عدم مالکیت فکری با ایده هایشان از کشور خارج می شوند.

امی افزود: به دلیل اینکه صاحبان ایده در ایران احساس امنیت نمی کنند به فکر خروج از کشور می افتند.

وی با تاکید بر اینکه ثبت پتنت می تواند در توسعه علمی کشور نقشی اساسی داشته باشد، عنوان کرد: اکنون هزاران ایرانی در خارج از کشور وجود دارند که به فعالیت علمی می پردازند و این بدان معناست که در کشورهای پیشرفته امنیت ملی وجود دارد.

وی افزود: صاحبان ایده در کشور کم هستند لذا ایجاد امنیت فکری برای جرقه های علمی و ایده در کشور ضروری به شمار می رود.رئیس پژوهشگاه هوافضا با تاکید بر اینکه ما باید در حوزه ثبت پتنت خود را تقویت کنیم، اظهار داشت: در این پژوهشکده، اختراعات زیادی داریم و داشته ایم ولی در حوزه ثبت پتنت قرار نگرفته اند به همین علت بنا داریم اختراعات را به حوزه ثبت وارد کنیم. وی گفت: صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران تا سقف ۲۰ میلیون تومان برای ثبت پتنت به صورت بین المللی حمایت می کند.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا