نمونه 70 هزار گونه در بانک ژن گیاهی ایران نگهداری می شود
رضا ناصری روز شنبه در کارگاه دو روزه آموزشی فناوری بذر در سمنان، گفت: ایران در محل پیدایش تنوع و منابع ژنتیک قرار دارد و در این زمینه بسیار غنی و دارای تنوع گسترده است.
وی گفت: اکنون 660 گونه از درختان میوه در 37 ایستگاه کشور، 31 هزار نمونه ژنتیک و 15 هزار منبع ژنتیک گندم و حبوبات نیز در بانک ژن دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران وجود دارد.
ناصری ادامه داد: با اشاره به اهمیت حفاظت و بهره برداری صحیح از منابع ژنتیک بذر در بانک های ژن، نگهداری از منابع ژنتیک در بانک های ژن و نحوه نگهداری و حفظ بذر در بانک های ژن، دو موضوع متفاوت است.
وی با بیان اینکه در این زمینه تمام کشورها در یک سطح قرار ندارند، تصریح کرد: برخی کشورها منابع ژنتیک خود را ارزیابی کرده اند و برخی یا ارزیابی نکرده اند یا فقط به ارزیابی های ریخت شناسانه آن پرداخته اند.
مسوول مرکز بذر جنگلی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری تاکید کرد: برخی کشورهای منطقه از جمله ایران، مصر، پاکستان و ترکیه، تکنیک های ژنتیک نوین را به خوبی می دانند و از تکنیک های مولکولی در سطح وسیع برای شناسایی منابع ژنتیک استفاده می کنند.
کارگاه دو روزه آموزشی با عنوان تکنولوژی بذر در اداره کل منابع طبیعی استان سمنان با حضور کارشناسان مرکز بذر جنگلی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با عنوان اهمیت بذر به عنوان نهاده اصلی برگزار شد.
علینقی حیدریان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان، عزیزی معاون فنی این اداره کل و جمعی از کارشناسان این اداره کل نیز در این کارگاه حضور داشتند.
ضرورت توجه به ابعاد مختلف کیفیت بذر از جنبه های ژنتیکی، لزوم تطابق ویژگی های منشا بذر با مقصد کاشت بذر نهال و روش های کنترلی، آزمایش و تیمار بذر، ابعاد مختلف کیفیت های فیزیکی و فیزیولوژیکی بذر و روش های تعیین آنها، نحوه تیمار مناسب بذرهای دارای خواب، زمان و نحوه جمع آوری بذر از مباحث این کارگاه دو روزه در سمنان بود.
استان سمنان با توجه به دارا بودن مناطق جنگلی، نیمه خشک و خشک و بیابانی دارای تنوع زیستی گیاهی و جانوری قابل توجهی است.
No tags for this post.