بنیاد مرکزی حامیان علم و فناوری آغاز به کار کرد
به گزارش ایسنا، دکتر محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، صبح امروز 21 خرداد ماه در نخستین گردهمایی ملی خیرین آموزش عالی کشور در هتل پردیسان مشهد با بیان اینکه آموزش عالی کشور ما در حال حاضر بسیار گسترده شده است، گفت: امروز بیش از 2800 موسسه آموزش عالی داریم که از این تعداد 280 موسسه در قالب دانشگاه فعالیت میکنند.
وی ادامه داد: علاوه بر این، 36 پارک علم و فناوری و دهها پژوهشکده و پژوهشگاه نیز در کشور فعال است.
فرهادی با اشاره به تاسیس سه پارک علم و فناوری در سال گذشته، خاطرنشان کرد: امسال نیز قرار است چهار پارک علم و فناوری دیگر تاسیس شود، همچنین ما به دنبال راهاندازی مراکز رشد نیز هستیم تا از این طریق فارغالتحصیلان دانشگاهی مهارتهای لازم برای کارآفرینی و اشتغال را بیاموزند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: جهتگیری وزارت علوم نیز در مسیر مهارتآموزی و کارآفرینی بوده تا دانشجویان به وسیله مهارتهای خود بتوانند ایده و محصول تولید کنند، این پروسه بزرگی است و راه درازی را در پیش دارد.
فرهادی اضافه کرد: بخشی از این مساله به قوانین، تسهیلات، حلقههای بازاریابی و … بستگی دارد. علاوه بر این شهرکهای صنعتی نیز در حال شکلگیری است که تاکنون راهاندازی این مجموعهها در پنج استان، مصوب شده و شاید بهترین آن در استان اصفهان باشد.
وی اظهار کرد: این شهرکها باید توسعه یابد تا دانشآموختگان دانشگاهی بتوانند وارد عرصه اشتغال شوند.
توسعه آموزش عالی در کشور با اعتبارات تناسب ندارد
فرهادی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه توسعه آموزش عالی در کشور ما متناسب با اعتبارات رشد نکرده است، عنوان کرد: شاید اگر اعتبارات فعلی به میزان سه برابر افزایش یابد بتوانیم حداقلی از امکانات را تامین کنیم، متاسفانه سرانه دانشجویان آنچه که باید باشد نیست و اینجاست که نقش خیران آموزش عالی محقق می شود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه باید تاریخ بالنده ایران در حوزه علم و فناوری را احیاء کنیم، تصریح کرد: یکی از عرصههای درخشان علم و فناوری در تاریخ کشور ما ربع رشیدی بود که بنا داریم جایگاه آن را احیاء کنیم، امروزه وجود و ارتقاء بسیاری از مراکز عالی در دنیا به دلیل وقفیات و موسسات خیریه است.
وی با اشاره به فعالیت 32 هزار موسسه خیریه در آمریکا، تصریح کرد: علاوه بر این، این موسسه بسیاری از جوایز و نشانهای علمی را نیز حمایت میکند.
فرهادی گفت: سیاستهای کلی علم و فناوری در کشور ما این است که مشارکت بخشهای غیر دولتی در توسعه فناوری بیشتر شده و سهم وقف باید افزایش یابد، خوشبختانه این حرکت در وزارت علوم آغاز شده و در شهرهایی مانند تهران، کاشان، شیراز و اصفهان بنیادهای خیران شکل گرفته است.
فرهادی با اشاره به فعال شدن هدفمند ستاد خیرین در وزارت علوم، عنوان کرد: در جهت همسانسازی فعالیت بنیادهای خیریه بر آن شدیم تا بنیاد ملی خیران راهاندازی شود، البته پیش از راهاندازی این بنیاد، بنیادهای خیریه در 50 دانشگاه وجود داشته است.
وی افزود: علاوه بر این روز ولادت امام حسن(ع) را به عنوان روز خیرین آموزش عالی کشور در تقویم درج کردهایم و از امسال نیز بودجه مستقلی برای حمایت از طرحهای عمرانی خیرساز پیشبینی شده است.
فرهادی در خصوص سایر تسهیلات اعطایی وزارت علوم به خیران، عنوان کرد: همچنین نامگذاری بناهای ساخته شده توسط خیران به نام آنها و یا آنچه که مدنظر آنهاست، از دیگر رویکردهای ما در حمایت از خیران در وزارت علوم است علاوه بر این وزارتخانه در نظر دارد در تکمیل طرحهایی که توسط خیرین 50 درصد آن انجام شده کمک کند.
فرهادی تاکید کرد: یکی دیگر از تسهیلات ما فراهم کردن امکانات برای خیران به منظور دریافت وام و تکمیل طرحهای نیمهتمام است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در بخش دیگری از سخنان خود، با بیان این که فعالیت خیریه تنها محدود به ساختوساز نمیشود، اظهار کرد: تجهیز آزمایشگاهها، خرید ابزار علمی، بورسیه کردن دانشجویان و نخبگان کمبضاعت و … از دیگر اقداماتی است که خیران میتوانند انجام دهند.
وی افزود: البته این فعالیتها در کشور آغاز شده، به عنوان نمونه بنیاد حمایت از بورسیههای نخبه در کاشان فعالیتهای ارزشمندی را در این خصوص داشته است.
فرهادی با اشاره به فعالیتهای عمرانی کنونی در آموزش عالی، بیان کرد: در حال حاضر 34 پروژه عمرانی با متراژ 100 هزار مترمربع با مشارکت خیران در حال ساخت است که 11 پروژه از این تعداد با مساحت 36 هزار مترمربع به خوابگاه اختصاص دارد.
وی تاکید کرد: یکی از مشکلات اصلی ما کمبود فضاهای خوابگاهی و زیستی است این کمبود در حدود 65 هزار مترمربع برای دانشجویان مجرد است، این نیاز برای دانشجویان متاهل بسیار بیشتر است.
No tags for this post.