استفاده از فناوری بلاکچین در پرونده الکترونیک سلامت
بر اساس نظر کارشناسان، محدودیت های فنی، تخصصی و نگرشی، رفتاری مهمترین موانع پیاده سازی پرونده الکترونیک سلامت هستند. از این رو، برای مقابله با این محدودیت ها راهکارهایی نظیر برنامه ریزی جهت پیاده سازی و استفاده از این سیستم، ایجاد تیم متخصص برای ارزیابی موانع احتمالی، آموزش کلیه مدیران ارشد و کاربران ضروری به نظر می رسد.
امروزه ذخیره سازی و پردازش اطلاعات نقش بزرگی در تمامی زمینه ها از جمله مباحث پزشکی دارد. هر روزه مقدار بسیار زیادی اطلاعات و پرونده های سلامت با ماهیت محرمانه به صورت پراکنده تولید می شوند که اجماع، نگهداری، تضمین صحت و عدم تغییر محتوای آن و همچنین اشتراک گذاری آن بین منابع مختلف دارای چالش های فراوانی است.
از سوی دیگر فناوری بلاکچین بستری را برای ذخیره سازی و اشتراک داده ها به صورت توزیع شده برای ما فراهم می کند که در آن می توان صحت و تغییرناپذیری داده ها را در یک شبکه یکپارچه از گروه های عضو تضمین کرد. به واسطه همین ویژگی ها استفاده از این فناوری امروزه در عرصه های گوناگونی از جمله پزشکی برای برطرف کردن چالش های مطرح شده در حال گسترش است.
با توجه به نو بودن موضوع بلاکچین و وجود ابهامات زیاد در مورد آن و همینطور خاص بودن بحث داده های سلامت مقاله ای تحت عنوان «راهکارهایی به منظور پیاده سازی پرونده الکترونیک سلامت با استفاده از بلاکچین» که در پنجمین کنفرانس وب پژوهی ارائه شد، سعی دارد انواع گزینه های موجود برای راه اندازی سیستم بلاکچین با رویکرد پرونده الکترونیک سلامت را ارائه کرده و ابعاد آن را تشریح کند.
بر اساس این گزارش، براساس مطالعات انجام شده در این مقاله و سیاستی که در نحوه ذخیره سازی و پردازش اطلاعات وجود دارد گزینه مناسب بلاکچین برای پیاده سازی پیشنهاد شده است.
مقاله «راهکارهایی به منظور پیاده سازی پرونده الکترونیک سلامت با استفاده از بلاکچین» توسط محمد جواد شایگان فرد، مسعود براتی، کیارش شمسی از اعضای گروه مهندسی کامپیوتر، دانشگاه علم و فرهنگ، تهران تالیف شده است.
No tags for this post.