جایگزین شدن امواج مغزی برای تشخیص هویت و گشودن رمز رایانه
به گزارش ایسنا ، تیمی از محققان به رهبری بلیر آرمسترانگ از مرکز شناخت، مغز و زبان باسک در اسپانیا با همکاری «نگین خلیفیان» محقق ایرانی دانشگاه بینگهمپتون در نیویورک، سیستم پیشساختی طراحی کرده که میتواند با دقت 94 درصد، این کار را انجام دهد.این فناوری در آینده میتواند جای همه رمزهای عبور را گرفته و دسترسی به دستگاهها را ایمنتر و سریعتر کند.آرمسترانگ دریافت که افراد مختلف به شکل منحصربفرد خود، در مورد کلمات گوناگون فکر میکنند.
تیم وی در تحقیقات اخیرشان به ثبت سیگنالهای مغزی 45 داوطلب در زمان خواندن فهرستی از 75 کلمه اختصاری مانند افبیآی و دیویدی پرداختند. فعالیت الکتریکی مغز این افراد با استفاده از یک جفت الکترود که روی جمجمه سر آنها قرار گرفته بود، ضبط شد.
مغز انسان از میلیاردها نورون فعال تشکیل شده که از حدود 170 هزار طول ترکیبی برخوردارند. هر زمان که انسان به چیزی فکر میکند، مغز سیگنالهای ضعیف اما متمایزی را در ارتباط با آن تولید میکند.پالسهای الکتریکی توسط واکنش شیمیایی بین نورونها تولید میشود که توسط الکترودها قابل سنجش است.
محققان پس از سنجش این واکنشها، از برنامههای رایانهای برای شناسایی یک «اثرمغزی» منفرد استفاده کردند.اگرچه 94 درصد به اندازه فناوریهایی مانند Touch ID اپل دقیق نیست، اما به گفته آرمسترانگ، شروع خوبی محسوب میشود.
یکی از فواید این گونه فناوریها، این است که میتوان از آن برای تائید هویت مداوم فرد استفاده کرد.فناوریهای از این قبیل پیش از این تولید شده بودند، اما نویز مرتبط با سنجشهای مغزی معمولا باعث مشکل شدن بررسی آنها میشد.اما رویکرد جدید بر امواج مغزی از یک ناحیه یعنی وظیفه خواندن و شناسایی کلمات تمرکز دارد. این کار شامل دسترسی به چیزی موسوم به خاطرات معنایی است که برخلاف خاطرات دیگر، با گذشت زمان تغییر نمیکنند. به گفته آرمسترانگ، هک حافظه معنایی تقریبا غیرممکن بوده و از تشخیص هویت با اثرانگشت بسیار ایمنتر است.
No tags for this post.