شادی سهمی که از والدین به ارث می رسد
فرهاد اقطار در گفتگو با خبرنگار سیناپرس با بیان اینکه نشاط اجتماعی از مولفه های رفاه اجتماعی به شمار میرود گفت: از این رو، مشارکت اجتماعی یکی از مفاهیم محوری توسعه پایدار است.
وی ادامه داد: سازمان ملل متحد توسعه اجتماعی را به عنوان ظرفیت بیشتر ساختار اجتماعی به منظور ایجاد تغییرات مطلوب در سطح زندگی تفسیر کرده است. توسعه اجتماعی بیشتر ناظر بر شرایط مطلوب آموزشی، بهداشتی، فقر زدایی، گسترش عقلانیت و بهزیستی اجتماعی است.
اقطار عنوان کرد: از سال 2000 به بعد در بحثهای سازمان ملل برای تعیین سطوح توسعهیافتگی کشورها، نشاط، امید به آینده، خشنودی و رضایتمندی افراد جامعه نیز به عنوان یک متغیر کلیدی محسوب می شود. به این صورت که اگر مردم یک جامعه احساس نشاط، خشنودی و رضایتمندی نکنند، نمیتوان آن جامعه را توسعهیافته تلقی کرد.
وی با تاکید بر این موضوع که مسلم است با جامعه شاداب و با نشاط میتوان به اهداف مهم در حوزه های مختلف سلامت اجتماعی، فرهنگی و سیاسی دست یافت، افزود: بر اساس تحقیقات علمی که روی نشاط صورت گرفته به این نتیجه رسیدهاند که شادی و نشاط از سه جزء عوامل ژنتیکی (50 درصد سهم)، شرایط محیطی(حدود 10 درصد سهم) و فعالیتهای آگاهانه (حدود 40 درصد) تشکیل شده است.
اقطار عنوان کرد: بر این اساس، عوامل اصلی که روی سطح دائمی شادی تأثیر خواهند داشت، شامل نقطه ثابت، شرایط زندگی و فعالیتهای آگاهانه می شود. منظور از نقطه ثابت، سهم معین و ثابتی از شادی است که از والدین به ارث میرسد و موروثی است، جزء دوم شرایطی است که فرد در آن زندگی کرده و محیط جغرافیایی و فرهنگی منطقه را شامل میشود. مورد سوم، دسته وسیعی از فعالیتهایی است که مردم انجام میدهند و یا در فکر انجام آن هستند.
رئیس دبیرخانه مشارکتهای مردمی سازمان بهزیستی ادامه داد: تفاوت بخش دوم و سوم این است که مورد دوم تقریباً تصادفی و اتفاقی است اما مورد سوم مربوط به فعالیتهای آگاهانه است که در اختیار خود فرد است .این بخش از فعالیت ها، همان مشارکت اجتماعی داوطلبانه فرد در جامعه خود است که علاوه بر افزایش نشاط در فرد، باعث نشاط اجتماعی و به دنبال آن سلامت فرد و جامعه و در نتیجه توسعه یافتگی یک جامعه می شود.
اقطار با بیان اینکه توسعه یافتگی محوری های همچون آموزش، سلامت اجتماعی و… را بهبود می دهد، گفت: از این رو، می توان اینگونه نتیجه گیری کرد که نشاط اجتماعی، سرمایه اجتماعی و سلامت جامعه رابطه مستقیمی با فعالیت های آگاهانه و مشارکت جویانه فرد و جامعه در سرنوشت خودشان دارند.
بر اساس این گزارش، هفته سلامت با شعار «مراقبتهای اولیه بهداشتی، راهی به سوی پوشش همگانی سلامت» از اول تا هفتم اردیبهشت ماه برگزار میشود که هدف نخست سازمان جهانی بهداشت از نامگذاری این هفته این بوده است که هر کسی به مراقبتهای بهداشتی اولیه مورد نیاز خود دسترسی داشته باشد.
گفتگو: هانیه حقیقی
No tags for this post.