نکات کلیدی در تشخیص به موقع سکته مغزی
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، درمان سریع سکته مغزی در پیشگیری از فوت بیمار و معلولیت احتمالی او حیاتی است، اما با این حال اکثر افراد با علائم اولیه و هشداردهنده آن آشنایی ندارند.
دکتر «استنلی توریم» از بیمارستان «مونت سینای» در نیویورک گفت: امروزه به علت تشخیص به موقع، درمانهای تهاجمی و روشهای درمانی تداخلی جدید، تعداد بیشتری از بیماران مبتلا به سکته مغزی نسبت به گذشته بدون معلولیت یا با معلولیت محدود ناشی از آن به زندگی عادی خود بازمیگردند.
اما به رغم این موفقیتها هنوز ضرورت دارد که اقدامات بیشتری برای کاهش آسیبهای ناشی از سکته مغزی در جوامع انجام شود. همچنین ضرورت دارد افراد بیشتری با اولین علائم هشداردهنده سکته مغزی آشنا شوند تا بیماران بتوانند کمکهای درمانی مورد نیاز را به موقع دریافت کنند.
سکته مغزی در آمریکا عامل اصلی معلولیتهای طولانی مدت و پنجمین عامل مرگ و میر است که هر سال به فوت ۱۳۰ هزار نفر منجر میشود. زمانی که فرد دچار سکته مغزی میشود هر چه زمان بیشتری بگذرد احتمال آسیب دیدن مغز نیز افزایش مییابد.
تمام افراد در معرض خطر ابتلا به سکته مغزی هستند. این خطر با افزایش سن بیشتر میشود، اما در هر گروه سنی احتمال بروز آن وجود دارد. بیشتر افرادی که به دلیل سکته مغزی در بیمارستان بستری میشوند کمتر از ۶۵ سال سن دارند. همچنین احتمال سکته مغزی در زنان بیش از مردان است. عواملی چون فشارخون و کلسترول بالا، استعمال سیگار و نژاد از جمله فاکتورهای مهم در بروز سکته مغزی هستند.
موارد زیر برخی از علائم سکته مغزی و تشخیص به موقع آن است:
– از دست رفتن ناگهانی تعادل یا فقدان هماهنگی بین اعضای بدن
– بروز تغییرات ناگهانی در قدرت بینایی از جمله دوبینی یا نابینایی در یکی از چشمها
– بیحسی یا افتادگی در یک سمت صورت
– بروز ضعف و ناتوانی در یکی از شانهها
– ناتوان شدن فرد در صحبت کردن
به گفته پزشکان در صورتی که هر یک از این علائم در بیمار مشاهده شد لازم است فورا با اورژانس تماس گرفته شود.