برای پیشگیری از قطع عضو در شکستگی های باز فقط سه ساعت فرصت وجود دارد
به گزارش ایرنا از انجمن جراحان ارتوپدی ایران، دکتر ذبیح الله حسن زاده در کنفرانس ماهانه انجمن علمی جراحان ارتوپدی ایران اظهار کرد: ایران دارای حوادث جاده ای زیادی است و سالانه بیش از 20 هزار نفر کشته و 200 هزار نفر بر اثر این حوادث مجروح می شوند.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلاتی که در اثر حوادث جاده ای رخ می دهد، بروز شکستگی های باز در اندام های مختلف بدن است، افزود: برخی از شکستگی های باز نیز در مزارع، محل کار، کارخانه ها و زمین های ورزشی رخ می دهد.
حسن زاده گفت: شکستگی های باز به دلیل اینکه دیرتر جوش می خورند احتمال عفونی شدن و قطع عضو در آنها زیاد است و جراحی های متعدد و هزینه های زیادی را دربردارد.
وی افزود: در صورتی که فردی دچار شکستگی باز شود و اقدامات لازم در مورد وی به موقع صورت گیرد و در کمتر از سه ساعت به مراکز درمانی منتقل شود، می توان او را از بیماری مزمن یا قطع عضو نجات داد.
عضو مرکز تحقیقات ترومای دانشگاه بقیة الله الاعظم گفت: اگر فردی دچار شکستگی باز شد و دسترسی به مراکز درمانی نبود، باید با گاز استریل مرطوب یا روسری تمیز محل شکستگی را بست و نباید زخم را دستکاری کرد.
حسن زاده در مورد تدوین راهنمای بالینی (گایدلاین) در مورد شکستگی های باز اظهار کرد: درحال تدوین گایدلاینی برای شکستگی های باز هستیم تا آن را به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارجاع دهیم.
No tags for this post.