چرا بیماران به پزشک خود دروغ میگویند؟
اگر شما در حین جواب دادن به پزشک خود در مورد مسائل مربوط به ورزش یا رژیم غذایی، مشکل داشته و حقیقت را پنهان میکنید، با بسیاری از انسانهای دیگر در این جهان دچار مشکلی مشترک هستید. مطالعات پژوهشگران نشان میدهد بسیاری از افراد باهدف پرهیز از قضاوت شدن به پزشک خود دروغ گفته و برخی دیگر نیز تنها به دلیل خجالت کشیدن و شرم از بیان حقیقت با پزشک معالج خود صادق نیستند و گروه آخر نیز باهدف فرار از شنیدن موعظه احتمالی پزشکان درباره مضرات برخی رفتارها و عادات، به دکترها دروغ میگویند.
بیشتر مردم، دوست دارند پزشک معالجشان درباره آنها بادید مثبتی نگریسته و خوب فکر کند. این افراد معمولاً از این مسئله واهمه دارند که در دید پزشک معالجشان جز افراد بیمبالاتی که تصمیمگیریها غلطی انجام میدهند؛ طبقهبندی شوند.
آنجلا فاگرلین (Angela Fagerlin) سرپرست این گروه تحقیقاتی و پژوهشگر دانشگاه یوتا در ایالاتمتحده آمریکا در رابطه با این موضوع اجتماعی، روانی گفت: «بیشتر مردم، دوست دارند پزشک معالجشان درباره آنها با دید مثبتی نگریسته و خوب فکر کند. این افراد معمولاً از این مسئله واهمه دارند که در دید پزشک معالجشان جز افراد بیمبالاتی که تصمیمگیریها غلطی انجام میدهند؛ طبقهبندی شوند.»
پژوهشگران این اطلاعات از رفتارها و ارتباط بین پزشک و بیمار را به کمک یک بررسی و آمارگیری آنلاین در دو گروه مختلف جمعیتی به دست آوردند. دریکی از این جمعیتهای مطالعه شده، ۲۰۱۱ فرد شرکتکننده با میانگین سنی ۳۶ سال به پرسشهای محققان پاسخ داده و گروه دوم جمعیتی مطالعه شده نیز ۲۴۹۹ نفر را شامل میشد که میانگین سنی آنها ۶۱ سال بود.
در حدود ۶۰ تا ۸۰ درصد از افراد حاضر در این مطالعات، اعتراف کردند که اطلاعات کاملی درباره سلامت خود به پزشکشان ارائه ندادهاند. در کنار دروغ گفتن درباره رژیم غذایی و انجام تمرینات ورزشی، بیش از یکسوم مشارکتکنندگان اذعان داشتند که علیرغم مخالفت با نظر پزشکشان، با وی مخالفت نکرده و نظر خود را بیان نکردهاند. یکی دیگر از سناریوهای رایجی که بین پزشک و بیماران پدید میآید، عدم درک صحیح فرد بیمار از روشهای درمانی و دستورات پزشک است.
در هر دو گروه مطالعه شده، زنان بهطور بیشتری با ارائه اطلاعات دقیق و درست به پزشک خود مشکل داشته و گزارش کرده بودند که در حین معاینات بالینی، اطلاعات مناسب را به پزشک ابراز نکردهاند. متأسفانه اصلیترین مشکلی در هنگام ارائه اطلاعات غلط و نداشتن صداقت از سوی بیمار در مواجهه با پزشک معالج؛ رخ میدهد، افزایش ضریب خطای پزشک بوده و بهاینترتیب پزشک معالج به دلیل ندانستن واقعیات موجود قادر به تجویز دارو و روش درمانی مناسب نیست.
دکتر آندرئی گورمانکین لوی (Andrea Gurmankin Levy) استادیار دانشگاه میدلتون در ایالت کنتیکت آمریکا و پژوهشگر ارشد این گروه تحقیقاتی در رابطه با موضوع فوق گفت: «اگر بیماران اطلاعاتی در مورد رژیم غذایی و یا مصرف دارو را بهطور دقیق به پزشک خود ارائه ندهند به استقبال خطر رفته و این موضوع میتواند پیامدهای مهمی در سلامت آنها داشته باشد. بهویژه اگر بیماری آنها از نوع بیماریهای مزمن باشد، عدم داشتن صداقت با پزشک بسیار خطرناکتر خواهد بود.»
شرح کامل این پژوهش و یافتههای بهدستآمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی journal JAMA منتشرشده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.
ترجمه: احسان محمدحسینی
منبع: thehealthsite
No tags for this post.