موفقیت جهادگران دانشگاهی در ساخت لوله مغزی سیار چاه‌های نفت و گاز

مهندس حسینعلی حاجیلو در گفت‌وگو با ایسنا با تاکید بر اینکه دستگاه لوله مغزی سیار فناوری جدیدی است که در یک دهه اخیر در کشورهای پیشرفته مورد استفاده قرار گرفته است، اظهار داشت: تجهیزات این سیستم از سوی کشورهای توسعه یافته به صورت خدمات به کشورهای نیازمند چون کشورهای خاورمیانه عرضه می‌شود.

وی با بیان اینکه طرح ساخت این دستگاه با حمایت مدیریت پژوهش شرکت ملی نفت ایران اجرایی شده است، ادامه داد: اولین نمونه این سیستم در سال 93 تولید و پس از تست‌های مختلف تحویل شرکت ملی حفاری ایران شد.

رئیس جهاد دانشگاهی صنعتی شریف با اشاره به استفاده از شش کیلومتر لوله پیوسته فولادی در این دستگاه گفت: این لوله پیوسته از طریق دستگاه وارد چاه‌های نفت و گاز شده و مسیری را در اختیار اپراتور قرار می‌دهد که 17 نوع سرویس و تعمیر استاندارد چاه‌های نفت و گاز را انجام دهند.

حاجیلو با تاکید بر اینکه این دستگاه از جمله تجهیزات سرچاهی است، اضافه کرد: پس از استفاده از چاه‌های نفت ممکن است مشکلات و موانعی در تولید نفت و گاز در چاه به وجود آید که این دستگاه قادر به رفع این مشکلات است و علاوه بر آن دستگاه از قدرت تزریق اسید، نیتروژن و نصب پلاک سیمانی در چاه برخوردار است.

وی اندازه گیری وضعیت چاه را از دیگر قابلیت‌های این دستگاه دانست و اظهار داشت: این دستگاه با ارسال سنسورهایی به داخل چاه‌های نفت و گاز وضعیت چاه را مورد بررسی قرار می‌دهد.حاجیلو گفت: از آنجایی که این دستگاه با همکاری کارشناسان شرکت ملی حفاری ایران طراحی شده از دقت قابل قبولی برخوردار است.

وی تصریح کرد: طراحی این دستگاه بر اساس وضعیت چاه‌های نفت و گاز کشور صورت گرفته ضمن آنکه سطح اتوماسیون دستگاه نیز ارتقا یافته است.حاجیلو، ارتقای ایمنی دستگاه را از دیگر مزایای آن نام برد و خاطر نشان کرد: چون در گذشته حوادثی بر اثر استفاده از این دستگاه در سر چاه‌های نفت و گاز رخ داده بود سعی شد در این دستگاه با رفع موانع، ایمنی آن نیز ارتقاء یابد.

وی ادامه داد: این دستگاه پنج ماژول اصلی دارد که بر روی دو تریلر نصب شده و می‌تواند به سرعت چاه‌های نفت و گاز را تعمیر کند و به گونه‌ای طراحی شده است که در خشکی و دریا قابل بهره برداری باشد. به گفته حاجیلو این دستگاه در فاز تولید و تجاری سازی قرار دارد.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا