تعداد ایستگاههای «جیپی اس» موجود کمتر از یک هشتم نیاز لرزهشناسی کشور است
دکتر علیرضا آزموده اردلان در حاشیه کنفرانس بینالمللی ساختار، زمین ساخت و زمین لرزههای ایران در گفتوگو با ایسنا به برنامههای علمی این سازمان برای پایش زمین لرزههای کشور اشاره کرد و افزود: در این راستا به طور مداوم حرکتهای پوستی زمین پایش میشود و همچنین با استفاده از شبکههای مختلف اقدام به اندازهگیری پارامترهای مختلف تغییرات پوسته زمین شده است.
وی با تاکید بر این که با آنالیز این دادهها گسیختگی گسلها مورد ارزیابی قرار میگیرد، اظهار داشت: در این سازمان بر اساس اطلاعات به دست آمده اقدام به انتشار نقشههای گسلهای ایران شده که این نقشهها در اختیار سازمان زمین شناسی قرار گرفته است.
آزموده اردلان با بیان این که زمین یک سیستم به هم پیوسته است، خاطرنشان کرد: مرزهای سیاسی که در کره زمین ایجاد شده است در مکانیزم زلزله جایگاهی ندارد .
رییس سازمان نقشه برداری با تاکید بر اینکه یافتن اطلاعات دقیق در خصوص زلزلهها در گرو مطالعات ساختارهای زمین است، ادامه داد: از این رو برای کسب اطلاعات بیشتر نیاز به همکاری با سایر کشورها داریم تا بتوانیم اطلاعات جامعی درباره زمین ساختی از جمله زمین ساختی ایران و جهان به دست آوریم.
اردلان به بیان برخی از چالشهای موجود در زمینه کسب اطلاعات دقیق از گسلهای کشور اشاره کرد و ادامه داد: در حال حاضر تعداد گیرندههای مورد نیاز برای مشاهده دقیق پوسته زمین را در اختیار نداریم که این امر به دلیل محدودیت بودجه و تجهیزات مورد نیاز است.
وی گیرندههای دائمی جیپیاس، شبکههای ترازیابی و تکتونیکی را از جمله این ابزارها عنوان و خاطرنشان کرد: با توجه به لرزهخیزی بالای ایران و ریسک زیاد آن برای زندگی ما به لحاظ در اختیار داشتن این ابزارها محدودیتهایی را داریم به گونهای که ابزارها و ادواتی که در اختیار داریم پاسخگوی نیازهای کشور نیست.
اردلان تعداد ایستگاههای دائمی جیپیاس در کشور را 170 ایستگاه ذکر کرد و خاطرنشان کرد: با توجه به گستره یک میلیون و 600 متر مربعی ایران ما نیاز به راهاندازی حداقل 1500 ایستگاه جیپیاس در کشور داریم.رییس سازمان نقشهبرداری با تاکید بر این که تعداد ایستگاههای موجود با آنچه که مورد نیاز است، اختلاف زیادی دارد، گفت: با توجه به کمبود شدید ایستگاه ها در بسیاری از مناطق کشور پوشش دائمی جیپی اس نداریم.
No tags for this post.