استفاده از دانه های گیاهی برای تأمین آب سالم
براساس گزارش سازمان ملل، 2.1 میلیارد نفر از ساکنان کره زمین با مشکل دسترسی به منابع مطمئن آب آشامیدنی مواجه هستند و بیشتر این جمعیت در کشورهای درحال توسعه زندگی می کنند.
در فرآیند جدیدی که توسط استفانی ولوگل (Stephanie Velegol)، استاد مهندسی شیمی در دانشگاه ایالتی پسیلوانیا و جمعی از پژوهشگران دانشگاه کارنگی ملون (آمریکا) توسعه یافته است، از ماسه و مواد گیاهی که به وفور در کشورهای درحال توسعه وجود دارد، برای ابداع یک روش تصفیه آب ارزان و موثر موسوم به f-sand استفاده می شود.
در این فرآیند از پروتئین های گیاهی به نام مورینگا اولیفیرا (Moringa oleifera) استفاده می شود. این درخت بومی هند بوده و در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری رشد می کند. درخت مورینگا اولیفیرا به عنوان یک منبع غذایی و روغنی کشت شده و از دانه های آن به عنوان یک سیستم تصفیه کننده آب ابتدایی استفاده می شود.
مشکل روش سنتی تسفیه آب با این دانه ها این است که مقادیر زیادی کربن های آلی محلول (DOC) از دانه ها در آب باقی مانده و شرایط را برای رشد باکتری پس از 24 ساعت فراهم می کند.
محققان برای حل این مشکل، ایده ترکیب این روش تصفیه آب با روش های فیلتراسیون ماسه ای را مطرح کردند. با استخراج پروتئین های دانه گیاه مورینگا اولیفیرا و جذب سطحی آنها به ذرات سیلیس، روش تصفیه f-sand ابداع شد. این روش قادر به از بین بردن میکروارگانیسم ها و کاهش کدر بودن آب است.
مترجم: معصومه سوهانی
منبع: Phys.org
No tags for this post.