ارائه واکسن جهانی آنفلوآنزا در آینده با کشف جدید دانشمندان

 آنفلوآنزا ویروسی عفونی است که بر تعداد زیادی از مردم دنیا اثر گذاشته و منجر به بیماری‌های همه‌گیر شده که میلیون‌ها تن را به کام مرگ برده‌اند.

یکی از دلایل دشواری ریشه‌کردن آنفلوآنزا این است که ویروس آن، اغلب جهش می‌یابد و این بدین معناست که سیستم ایمنی بدن نمی‌تواند گونه‌های این ویروس را که پیش‌تر با آن‌ها مقابله کرده بود، به یاد بیاورد.

موفقیت جدید دانشمندان شامل درک این موضوع است که چگونه سلول‌های کشنده CD8 T، گونه‌های ویروس آنفلوآنزا که پیش‌تر با آن مقابله کرده‌اند را به یاد می‌آوردند. این سلول‌ها بخشی از سیستم ایمنی فعال بدن هستند که در سراسر بدن حرکت کرده و پاتوژن‌های خاص را نابود می‌کنند.

سلول‌های کشنده CD8 T، سلول‌های آلوده به ویروس آنفلوآنزا را شناسایی و نابود می‌کنند؛ آن‌ها زمانی که گیرنده ویژه‌شان به یک مجموعه آنتی‌ژن (پروتئین‌هایی که در سطح یک پاتوژن یافت می‌شوند) می‌چسبد، فعال می‌شوند و در این میان، یک گیرنده دیگر موجود بر روی این سلول‌ها به آن‌ها کمک کرده و آن‌ها را از وجود آنتی‌ژن‌ها آگاه می‌کند.

زمانی که سلول‌های تی فعال می‌شوند، به دنبال سلول‌های دارای آنتی‌ژن می‌گردند و آن‌ها را نابود می‌کنند.

به گزارش ایسنا،تاکنون هیچ مطالعه‌ای مبنی بر این که سلول‌های تی کشنده چگونه به یاد می‌آورند که پیش‌تر با چه گونه‌هایی از ویروس‌ مقابله کرده‌اند، انجام نشده بود.

پس از جمع‌آوری نمونه‌هایی از بیماران آلوده به ویروس آنفلوآنزای H7N9، دانشمندان دریافتند واکنش سلول CD8 T به پاتوژن‌های جدید، مستقیما به توانایی بدن فرد برای فعال‌کردن این مکانیسم‌ها مرتبط است.

دستاورد تیم علمی می‌تواند به ارائه واکسنی بینجامد که به سلول‌های تی، توانایی تشخیص هر نوع ویروس آنفلوآنزایی را می‌دهد. این کشف همچنین به پزشکان در پیش‌بینی زودهنگام چگونگی واکنش سیستم ایمنی بدن فرد بیمار به ویروس‌ها کمک می‌کند.

جزئیات این مطالعه در مجله Nature Communications ارائه شد.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا