پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به دنبال بومی سازی و آینده پژوهی درحوزه فاوا است

به گزارش ایرنا از پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، دکتر کامبیز بدیع با تاکید بر عدم ورود به پروژه های خرد و برونسپاری پروژه های کوچک به بخش خصوصی، ادامه داد: مساله بومی سازی مساله مهمی است که مورد توجه خاص مجموعه وزارت ارتباطات بوده و از این رو، هرگونه اقدام پژوهشی و توسعه ای که بتواند منجر به ارتقای بومی سازی در سطح کشور بشود می تواند در پرتوی تعامل پژوهشگاه با وزارت ارتباطات هویت یابد.

وی با تاکید بر نقش مرکز در خصوص آینده پژوهی و بومی سازی در جهت اقتصاد مقاومتی در حوزه فاوا به ایجاد پژوهشکده سیاستگذاری و مدیریت راهبردی فاوا اشاره کرد و افزود: در این پژوهشکده رصد فناوری های آینده، سیاستگذاری مبتنی بر نوآوری و اقتصاد مقاومتی و مزیت رقابتی، تجاری سازی، اشتغال مولد و تنظیم مقررات را با توجه به ابعاد اجتماعی، اقتصادی فرهنگی و زیست محیطی دنبال می کنیم. 

وی آینده پژوهی را ترسیم مسیر راه عنوان کرد و اظهار داشت: در نظر داریم مطالعات تخصصی و فنی در پژوهشکده ها انجام و سپس جمع بندی دستارودها در پژوهشکده سیاستگذاری و مدیریت راهبردی فاوا با در نظر گرفتن ابعاد اجتماعی، اقتصادی فرهنگی و زیست محیطی صورت گیرد.

بدیع با اشاره به ضرورت اعتلای کارایی فعالیت های پژوهشی، خاطر نشان کرد که با احیای دفتر انتقال فناوری و ارتباط با صنعت با هدف ارتقای مالکیت فکری، تولید محصول و تجاری سازی ایده ها و دستاوردهای پژوهشی و نیز احیای دفتر نظارت و ارزیابی پژوهش با هدف ارتقای سطح کمی و کیفی پروژه های تعریف شده در لایه های کاربردی، بنیادی، راهبرد و توسعه ای، این هدف دسترس پذیر خواهد بود.

وی دیگر برنامه پژوهشگاه را ایجاد اکوسیستم پایدار پروژه ها و محصولات به منظور زنده ماندن آنها و نه تنها اجرا دانست و از برگزاری نشست مربوط به چالش های تجاری سازی دستاوردهای پژوهشی پژوهشگاه ها با ذی نفعان مختلف اکوسیتسم یاد کرد و افزود: انعقاد تفاهم نامه و همکاری های فناورانه با بخش های مختلف اکوسیتسم فناوری و رایزنی و مشارکت در برقراری تعاملات و همکاری های فناورانه با موسسات تحقیقاتی خارج از کشور در دست بررسی است.

بدیع در بخش دیگر سخنان خود از حمایت از پژوهشگران و شرکت های دانش بنیان خبر داد و گفت: رایزنی و مشارکت در برپایی رویدادهای مرتبط با استارت آپ های حوزه فاوا، حمایت از شرکت های دانش بنیان نوپا، راه اندازی پارک تجاری علم و فناوری فاوا و مرکز مجازی رشد و مرکز نوآوری فاوا از جمله اقدامات در این زمینه است.

وی در ادامه همکاری با مجموعه وزارت را بیشتر در قالب طرح های کلان و مشاوره ای بیان کرد و گفت: پژوهشگاه به عنوان مشاور مادر وزارت ارتباطات، انجام طرح های کلان و پروژه های علمی- تخصصی و پژوهشی را که به نفع مجموعه باشد ترغیب می کند.

معاون پژوهشی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به پروژه های واگذار شده از سوی مجموعه وزارت ارتباطات به مرکز خاطر نشان کرد: پروژه هایی نیز در دست مذاکره است و در واقع تدوین طرح های کلان پژوهشکده ها با محوریت نیاز شرکت ها و سازمان های تابعه وزارت، صورت می گیرد و با اقدامات در دست اجرا، درصددیم به جایگاه قطب پژوهشی حوزه فاوا در کشور مبدل شویم.

وی مشارکت در برگزاری کنفرانس ها و همایش های بین المللی مرتبط با حوزه های تخصصی و ایجاد ارتباط با مراکز و موسسات معتبر خارجی و بین المللی در حوزه ICT در این راستا عنوان کرد.

معاون پژوهشگاه در زمینه استفاده از توان بخش خصوصی، دانشگاه ها و مراکز رشد و پارکها در قالب طرح های کلان، به این نکته اشاره داشت که اجرای طرح های کلان با برون سپاری حساب شده به بخش خصوصی تفویض می شود.

وی در مورد همکاری در سطح بین المللی به تلاش در عضویت در کمیته های تخصصی ITU و فعال کردن گروه های مطالعاتی اشاره کرد و افزود: در صورت امکان از همفکری مشاوران خارجی در پروژه های جاری پژوهشگاه بهره خواهیم برد و برنامه جامعی نیز جهت تعامل با نخبگان متعهد خارج از کشور و اجرای نمونه های موردی در دست تهیه داریم.

بدیع در پایان از مهمترین پروژه های پژوهشی سال گذشته، به استخراج و تعیین سطح مجاز شاخص های کیفیت و پشتیبانی سرویس های فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات و طراحی سامانه مربوطه، پشتیبانی داشبورد مدیریتی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی جهت نظارت بر عملکرد دارندگان پروانه و توسعه شاخصهای جدید مورد نیاز و مطالعات و امکان سنجی ورود اپراتور چهارم ارائه کننده خدمات تلفن همراه پهن باند اشاره کرد.

وی دیگر پروژه ها را نیز تهیه و تدوین پیوست فرهنگی پروانه اپراتورهای موبایل باند پهن سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، تدوین سند راهبردی توسعه خدمات الکترونیکی روستایی در چارچوب نظام نامه ارجایی خدمات USO و ارائه طرح پایلوت، مدل مفهومی خدمات الکترونیکی و سند توسعه پژوهش و فناوری شبکه ملی اطلاعات، طرح کلان کاربردهای شبکه ملی اطلاعات و کلیه RFP های مربوطه، استاندارد سازی و طراحی مدل در تدوین طرح جامع فناوری شبکه ملی اطلاعات، طرح جامع (پرتال ) واحد دولت الکترونیکی، طرح جامع مدیریت یکپارچه شبکه ملی اطلاعات، تدوین برنامه اجرایی و بومی سازی تجهیزات و پیاده سازی سرویس های باند پهن نسل چهارم، شناساسی و تحلیل فناوری و جهت گیری های مرتبط با نسل پنجم، امکان سنجی و تعیین چارچوب های راهبری برای راه اندازی اپراتورهای ماهواره ای در ایران از نظر فنی، اقتصادی و قانونی، برشمرد.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا