سیستم آبیاری هوشمند ساخته شد
محمد علی فراقیان – مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان در گفتگو با مهر گفت: تلاش محققان این شرکت، منجر به تولید دستگاه آبیاری هوشمند با استفاده از سنسور قارچی شد که این محصول در رده محصولات دانش بنیان به صورت هایتک قرار گرفته است.
به گفته وی دستگاه آبیاری هوشمند امکان کنترل، مانیتورینگ و آبیاری قطره ای مزارع و زمین های کشاورزی را بصورت یکپارچه و هوشمند فراهم می کند.سعید فراقیان از دیگر محققان این طرح با بیان اینکه سیستم مرکزی این دستگاه در محلی مانند ایستگاه پمپاژ نصب می شود، اظهار داشت: تمامی ماژول های کنترلی دستگاه آبیاری هوشمند، بصورت بی سیم بر روی شیرهای برقی متصل شده و می توان تمامی سنسورها را به صورت قارچی در محل مشخصی از زمین نصب کرد.
وی افزود: این سیستم از اوایل امسال وارد بازار شده که با استقبال خوبی نیز روبرو شده و در حال حاضر جز محصولات دانش بنیانِ تایید شده از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به شمار می رود.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان گفت: این سنسورها دارای یک باطری و صفحه خورشیدی (دام سولار) است که اطلاعاتی مانند دما و رطوبت خاک و دمای محیط را بصورت بی سیم به دستگاه مرکزی ارسال می کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه این دستگاه آبیاری هوشمند با پردازش دقیق اطلاعات نسبت به شرایط محیطی بهترین تصمیم را برای آبیاری می گیرد، گفت: این دستگاه، ضمن مانیتورینگ اطلاعات برروی کامپیوتر و ثبت اطلاعات به صورت هوشمند عملیات آبیاری را انجام می دهد.
سید حسن میر حسینی – مدیر واحد بازرگانی این شرکت نیز گفت: یکی از مزیت های اصلی این دستگاه حذف نیروی انسانی در زمان آبیاری مزارع و زمین های کشاورزی بزرگ است. همچنین به دلیل اینکه این دستگاه قابلیت کنترل از طریق اینترنت یا از طریق پیامک را دارد، صرفه جویی بسزایی در صرف زمان، نیروی انسانی و جلوگیری از به هدر رفتن آب می کند.
محسن بیات یکی از متخصصان این شرکت اذعان داشت: این سیستم به دلیل داشتن برنامه تخصصی آبیاری که قابل نصب بر روی سیستم عامل ویندوز و آندروید است را می توان یکی از کامل ترین دستگاههای کنترلی در این زمینه دانست.