ساخت دوباره یکی از عجایب هفتگانه
دولت مصر در نظر دارد طی پروژه ای ویژه ، یکی از عجایب هفتگانه دنیای باستان را دوباره بسازد . بر اساس گزارش های رسمی ، مصطفی مین ، معاون شورای عالی آثار باستانی در مصر اعلام کرد : " این پروژه یک طرح قدیمی است که به تازگی مجددا مورد بازبینی و تصویب قرار گرفته است و طی آن ما قصد داریم فانوس دریائی اسکندریه را که یکی از عجایب هفتگانه دنیای باستان محسوب می شد ، از نو و در همان محل بسازیم . "
بر اساس اطلاعات منتشر شده در این رابطه ، فانوس دریائی جدید ، قرار است به همان شکل قدیمی و در منطقه اصلی خود در جزیره فرعون ساخته شده و جایگزین نمونه اصلی که در طول تاریخ و بر اثر زمین لرزه های متعددی فرو ریخته بود ، برپا شود .
در همین زمینه فتحی خورشید ، باستان شناس مصری و از برنامه ریزان این پروژه اعلام کرد : " یک زمین لرزه شدید در سال 1303 میلادی موجب تخریب شدید و آسیب دیدگی این فانوس دریائی شد . پس از آن در دوره سلاطین مملوک در سال 1480 میلادی ، سلاطین این سلسله از بقایای ویرانه های این اثر تخریب شده برای ساخت قلعه ای که امروزه با نام این پادشاه در شمال غرب اسکندریه قرار دارد ، استفاده کرد . "
در طرح بازسازی این بنای تاریخی عنوان شده است که این بنا دارای 3 طبقه بوده که طبقه پائینی آن دارای برشی مربع شکل است . در این فانوس دریائی یک هسته مرکزی تعبیه شده و و در بالای آن یک آئینه بزرگ قرار می گیرد که نور خورشید را در طول روز منعکس خواهد کرد . در طول شب نیز ، دریانوردانی که وارد بندر گاه اسکندریه می شوند با نور آتشی که بر فراز این فانوس افروخته خواهد شد ، راهنمائی می شوند . فانوس دریائی اسکندریه در زمان بطلمیوس دوم ، حاکم مصر پس از مرگ اسکندر ، ساخته شده است . بر اساس روایات تاریخی ، نام معمار این اثر ارزشمند سوسترات بود . متاسفانه اطلاعات باقی مانده از این اثر تاریخی تنها منحصر به متون تاریخی است که در بسیاری از آن ها رگه های اغراق و گزافه گوئی مشاهده می شود . مورخین یونانی ارتفاع این فانوس را 272 متر عنوان کرده بودند که به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست ولی مورخین مسلمان که در دوران میانی اسلام ، از این منطقه دیدن کرده بودند ، ارتفاع برج فانوس دریائی اسکندریه را 16 متر نوشته اند که رقمی قابل قبول است . این برج روی پایه ای مستطیل شکل و با ارتفاع 64 متر ساخته شده و دیواری هشت ضلعی روی آن بنا شده بود و سپس برج اصلی روی آن قرار می گرفت .
مورخین در آثار خود عنوان کرده اند که این برج تا قرن دوازدهم به عنوان فانوس دریائی مورد بهره برداری قرار داشته و در قرن سیزدهم بر اثر زلزله تخریب شد .
No tags for this post.