ساخت ماشین بیهوشی در ایران
احمد بهفر مقدم، فعال دانش بنیان در حوزه پزشکی با اشاره به نخستین تولیدکننده تجهیزات ونتیلاتور در کشور گفت: با تلاش های شبانه روزی توانسته ایم نام ایران را به عنوان نخستین وارد کننده فناوری ماشین بیهوشی که پیشتر در اختیار معدودی از کشورهای پیشرفته بود، به ثبت برسانیم. این دستگاه معمولاً در بخش های ICU, CCU, NIC و البته اورژانس به کار گرفته می شود.
وی افزود: یک دستگاه ونتیلاتور، اکسیژن و هوا را به میزان مورد نیاز برای بدن با هم ترکیب کرده، سپس آن را توسط تیوب های مخصوصی تحت عنوان «مدار تنفسی» به بیمار تحویل می دهد.
شاخصه های بارز دستگاه بیهوشی در عرصه پزشکی خوش درخشید
مدیرعامل شرکت «احیا درمان پیشرفته» با اشاره به شاخصه های بارز دستگاه تولیدی، افزود: گاز (هوا) موجود در ونتیلاتور قبل از تحویل به بیمار، تبدیل به بخار مرطوب شده و سپس از طریق مدار تنفسی منتقل می شود، به همین خاطر می تواند با رعایت استانداردهای لازمه در عرصه پزشکی خوش بدرخشد.
وی، ونتیلاتور را از نیازهای مهم در دنیای پزشکی خواند و گفت: دستگاه نام برده، برای واردکردن هوا به داخل ریه ها و انجام عمل دم، فشار موجود در مدار تنفسی را افزایش می دهد. همچنین با کم کردن فشار، باعث می شود، هوای برگردانده شده به ریه ها یا هوای بازدم، به بیرون از بدن (هوای بیرون) منتقل شود.
بهفر مقدم افزود: به طور کلی هر بیماری که سیستم تنفسی او نتواند پاسخگوی نیازهای تنفسی اش باشد، نیازمند سیستم کمک تنفسی است که عمدتاً به بیماری های قلبی – ریوی مربوط می شود.
میزان تولیدات سالانه برحسب میزان فروش محصولات محاسبه می شود
وی با اشاره به ظرفیت تولیدی مطابق با پروانه بهره برداری گفت: ظرفیت تولید سالانه این شرکت دانش بنیان مطابق با پروانه بهره برداری است، در حال حاضر تولیدات شرکت «احیا درمان پیشرفته» به چیزی حدود ۱۷۰۰ دستگاه در سال می رسد.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با بیان اینکه از آنجا که میزان تولیدات سالانه برحسب میزان فروش آن محاسبه می شود، افزود: در سالی که گذشت با تولید ۱۱۰ دستگاه در سال کمتر از یک دهم ظرفیت تعیین شده تولیدات داشتیم چرا که میزان فروش و درخواست دستگاه تولیدی به نسبت کم بوده است. باید در نظر داشته باشیم که با به کارگیری کل ظرفیت، چیزی در حدود ۲۵ میلیون تومان صرفه جویی می توانیم به همراه آوریم.
رقم نجومی صرفه جویی ارزی با برآورده کردن ظرفیت موردنیاز کشور
بهفر مقدم با اشاره به ظرفیت مورد نیاز دستگاه بیهوشی در کشور گفت: در طرح تحول سلامت، در حال حاضر ظرفیت دو هزار دستگاه وجود دارد؛ به همین خاطر این شرکت دانش بنیان اگر بتواند این میزان را که نیاز وزارت بهداشت است، فراهم کند در این صورت ۲۵ میلیون یورو در ارز کشور صرفه جویی به همراه می آورد.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با اشاره به میزان رقابت پذیری محصول با نمونه مشابه خارجی گفت: با توجه به این مسئله که پیشرفت کار در این شرکت دانش بنیان به شکل انتقال تکنولوژی صورت گرفته است، محصول یادشده، از نظر تکنولوژیکی همانند تکنولوژی های روز اروپاست.
میزان واردات، در گرو سهم فعالیت های صورت گرفته در بازار
بهفر مقدم بابیان به کارگیری تمام تلاش فعالان این عرصه، افزود: طبیعتاً با شروع فعالیت های ما، میزان واردات، نسبت به گذشته بسیارکم تر شده است که این میزان کاهش واردات، رابطه تنگاتنگی با حضور فعال ما در بازار دارد.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با تأکید بر میزان سهم فعلی بازار داخلی، اظهارداشت: این شرکت دانش بنیان تقریبا یک سهم ۱۵ تا ۱۷ درصدی از بازار را در دست دارد که به همین میزان واردات در کشور کاهش پیدا کرده است.
وی با اشاره به موضوع رقابتی محصولات تولید شده گفت: با توجه به اینکه ۸۰ درصد بازار داخلی از سوی وزارت بهداشت تأمین می شود و این وزارتخانه با استفاده از بودجه دولتی و همچنین معافیت گمرکی به واردات می پردازد، رقابت در این عرصه بسیار دشوارتر صورت می گیرد.
این فعال فناور درباره نقش وزارت بهداشت در تولیدات سالانه ابراز کرد: ۸۰ درصد از میزان تولیدات، تقاضای وزارت بهداشت است و چون این وزارتخانه محدودیتی در قبال واردات بر عهده نگرفته است تمامی کارکرد ما مورد توجه تلاش خودمان است و هیچ نوع امتیاز دولتی از طرف وزارت بهداشت موردتوجه ما نیست.
بهفر مقدم با اشاره به حمایت های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، افزود: امید آن داریم تا بتوانیم با کمک ها مادی و معنوی، بیش از پیش مثبت واقع شویم و در راستای هر چه بهتر عمل کردن گام برداریم.(مهر)
No tags for this post.