تولید سالانه 170 میلیون تن پسماند کشاورزی
با اشاره به اهمیت نقش مدیریت پسماندها در دستیابی به زمین پاک در کشور اظهار کرد: در حال حاضر روزانه حدود 48 هزار تن پسماند عادی در شهرها و روستاهای کشور تولید میشود که 38 هزار تن آن شهری و 11 هزار تن سهم روستاها است.
وی با بیان اینکه 600 مرکز دفن زباله کشور نیز به روشهای سنتی فعالیت می کنند، گفت: موضوع ساماندهی و اصلاح روش دفن مهندسی و بهداشتی زیست محیطی به صورت ویژه به دلیل اهمیت ویژه آن، از طریق سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت کشور دنبال می شود.
به گزارش ایسنا مدیر دفتر آب و خاک سازمان حفاظت از محیط زیست از فعالیت 31 واحد کمپوست و بیوکمپوست در کشور خبر داد و افزود: این واحدها با ظرفیت کامل فعال نیستند، اما با توجه به سهم 70 درصدی بخش آلی از ترکیب پسماندهای شهری و خانگی، با اجرای صحیح و کامل طرح تفکیک از مبداء می توان بخش اعظمی از پسماندهای آلی را بازیافت و تبدیل به کود مناسب و کمپوست کرد.
پسندیده با بیان این که سالانه 170 میلیون تن پسماند کشاورزی ناشی از فعالیتهای شیلات و آبزیان، دامداریها و پرورش طیور و جنگلداری و باغبانی و زراعت تولید میشود، گفت: بخش اعظمی از این حجم پسماند قابل بازیافت و استفاده مجدد برای تولید خوراک دام، مصارف صنعتی، مصارف دارویی، مصارف صنایع دستی هستند وهمچنین 31 میلیون تن پسماند صنعتی تولید میشود.
وی با اشاره به اینکه روزانه 400 تن پسماند بیمارستانی تولید میشود که 25 درصد آن پسماند پزشکی ویژه است، افزود: 90 درصد بیمارستانها مجهز به سیستم بیخطرسازی پسماند هستند که این امر بسیار مهم است.
مدیرکل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست در رابطه با دفع پسماند به روش زباله سوزی گفت: در حال حاضر تنها یک زباله سوز فعال برای پسماندهای شهری در تهران با ظرفیت 200 تن در روز فعال است که فعالیت آن منطبق با استانداردهای زیست محیطی و ضوابط مربوط سازمان است.
No tags for this post.