روز جهاني ريشه كني فقر
![](https://sinapress.ir/wp-content/uploads/2022/09/15080484641154802204.jpg)
فقر، از ناهنجارترین دردهای زندگی انسان است. این پدیده شوم، عمری به درازنای تاریخ حیات آدمی دارد و از همان آغاز، همواره همزاد بشر بوده و پیوسته جسم و جان و جمله هستی آدمیان را دستخوش تباهی کرده است. متون کهن، اندرزهای فقرسوز پیشوایان دینی، رنج نامه شاعران گذشته و اندوه های جانگداز به یاد مانده در آثار نویسندگان، همه گواهی روشن بر قدمت و دیرپایی فقر در فکر و جان انسان ها دارد.
قرن حاضر نیز با همه پیشرفت های حیرت انگیز فناوری و گسترش روزافزون علوم تجربی، چیزی از غم جانکاه فقر نکاسته است و شاید به همین دلیل، بحث و بررسی درباره ابعاد، ماهیت، علل و آثار فقر، جدی تر از گذشته جلوه گری می کند. در حقیقت می توان گفت: فقر، یکی از کهن ترین دردهای جامعه انسانی است.
فقر از بنياديترين مشكلات و ناهنجارترين دردهاي زندگي انسان است كه با وجود پيشرفت و توسعه گسترده در جوامع بشري، ميزان آن نه تنها كاسته نشده بلكه بر طبق آمارهاي موجود در حال افزايش است.
بخش مهمي از فقر در جهان معلول ظلم و بهرهکشي و استعمار است. از ميان بيش از180کشور جهان حدود 25 کشور داراي بالاترين درآمد هستند. ايران در زمره کشورهاي با درآمد متوسط به بالا قرار مي گيرد. اما به رغم داشتن درآمد سرانه متوسط به بالا و همچنين اقدامات صورت گرفته در زمينه فقر زدايي و مبارزه با فقر ، بيش از 10 ميليون نفر از جمعيت ما زير خط فقر مطلق و بيش از 30 ميليون نفر آنها زير خط فقر نسبي به سر ميبرند. این روز در سال ۱۹۹۲ در سازمان ملل متحد ثبت شد.