راز پرواز دقیق خفاش‌ها کشف شد

به گزارش ایسنا , یکی از دقیق‌ترین حرکت‌ها در طبیعت، در پرواز زیبا و دقیق خفاش‌ها نقش بسته است، اما چگونه این موجودات تاریک‌زی به سیستم پروازی این چنین دقیق مجهز شده‌اند؟

محققان برای نخستین‌بار کشف کردند که در بال‌های خفاش‌ها سلول‌هایی وجود دارد که حتی به تغییرات بسیار کوچک جریان هوا نیز واکنش نشان می‌دهد و همین امر سبب دقت بسیار بالای جانور در هنگام شکار طعمه یا پرواز می‌شود.

 

این سلول‌ها خود نیز به گیرنده‌هایی مجهز هستند که تغییرات جزئی را از محیط پیرامون جانور به مغز می‌فرستند و این، جانور را قادر می‌سازد تا در کسری از ثانیه خود را با شرایط محیطی سازگار کند.

محققان دانشگاه جان هاپکینز معتقدند تاکنون این حسگرها از چشم دانشمندان پنهان مانده بود در حالی‌که حضور این حسگرهای زیستی در بال‌های خفاش‌ها، استفاده از بال‌ها را به عنوان پروانه پرواز، باله‌ای شبیه باله شنا و یا یک سامانه برای شکافت جریان هوا امکان‌پذیر می‌سازد.

در ابتدای تحقیق دانشمندان مشاهده کردند، دسته‌ای از گیرنده‌های حسی در بال‌های خفاش‌ها وجود دارند که به تغییرات جریان هوا حساس هستند ولی در ادامه تحقیق دریافتند که هنگام تحریک این گیرنده‌ها، نورون‌های قشر مغزی نیز تحریک شده که این امر پروازی پویا و دینامیک را برای خفاش‌ها به‌دنبال دارد.

به عقیده محققان شناخت بهتر ساز و کار این سلول‌ها و الگوبرداری از عملکرد آن‌ها می‌تواند پیشرفت بزرگی برای طراحی وسایل نقلیه هوایی به حساب بیاید.

به گزارش ایسنا خفاش‌ها تنها پستانداران قادر به پرواز قدرتمند هستند که در هر ساعت بین 20 تا 70 مایل پرواز می‌کنند و دارای قدرت مانور هوایی مهندسی شده در پرواز هستند. محققان معتقدند بال‌های خفاش‌ها در طی تکامل نه تنها برای پرواز استفاده شده است بلکه برای حرکت دایره‌وار، کنترل حرکت جانور، بالا رفتن از مکان و حتی حمل اشیای کوچکتر نیز استفاده می‌شود.

اطلاعات بیشتر از این تحقیق در journalCell Reports به چاپ رسیده است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا