تلاش جدید ناسا برای کشف حیات بیگانه
به گزارش باشگاه خبرنگاران به تازگی آژانس فضانوردی آمریکا برنامه ویژهای موسوم به The Nexus for Exoplanet System Science یا NExSS را ارایه کرده که طی آن موج تازهای از تلاشها برای یافتن نشانی از حیات در جایی خارج از منظومه شمسی آغاز میشود.
در این ابتکار عمل گروهی از دانشمندان علوم زمینشناسی، سیارهشناسی و اخترفیزیک تازهترین اطلاعات خود را با هدف درک بهتری از وجود حیات احتمالی در سیاراتی خارج از منظومه شمسی به اشتراک میگذارند.
نکته مهم اینجاست که کشف حیات فرازمینی و سیاراتی خارج از منظومه شمسی تنها مورد توجه اخترشناسان نیست و در این میان دانشمندان علوم آب و هواشناسی و سیارهای نیز به این عرصه علاقمند هستند.
در صدر این پروژه جدید از سه تن از برجستهترین دانشمندان ناسا از مرکز تحقیقات ایمز، انستیتو علوم سیارت فرامنظومه شمسی و انستیتو مطالعات فضایی گادارد استفاده شده است. در حقیقت میتوان گفت بخش اعظمی از تلاشهای جهانی برای یافتن نشانی از حیات فرامنظومه شمسی توسط دانشمندان این سه مرکز صورت میگیرد.
ناتالی باتاهلا یکی از این سه دانشمندی محسوب میشود که در پروژه مأموریت «کپلر» به عنوان دانشمند اصلی حضور دارد. در این مأموریت تاکنون بیش از یکهزار سیاره در خارج از منظومه شمسی شناسایی شده است و جالب اینکه ۳ هزار جرم فضایی دیگر نیز که احتمالا آنها نیز سیاره هستند به زودی تأیید میشوند! از باتاهلا به عنوان مغز متفکر پروژه کشف سیارات فرامنظومه شمسی یاد میشود.
در این پروژه از محققان دانشگاههای مختلف از جمله استنفورد، کالیفرنیا در برکلی، کالیفرنیا در سانتاکروز، انستیتو فناوری کالیفرنیا، آریزونا، دانشگاه دولتی آریزونا، یل، مریلند و چند دانشگاه مطرح دعوت شده است تا عملا بزرگترین پروژه کشف حیات بیگانه کلید خورده باشد.
No tags for this post.