دومین جنبش ایرانی جست‌وجوی سیار‌ک‌ها آغاز شد

به گزارش ایسنا، رایانه، اینترنت پرسرعت و تیمی سه تا پنج نفره، تنها لوازم شرکت در این رقابت هیجان‌انگیز است که تا دهم خردادماه ادامه دارد.گروه‌های شرکت‌کننده موظف هستند مجموعه تصاویری را که در طول این برنامه در اختیارشان قرار داده می‌شود ظرف حداکثر 72 ساعت توسط نرم افزار Astrometrica تحلیل کرده و گزارش آماده شده توسط نرم افزار را به سرپرست پروژه ارسال کنند.

نخستین برنامه‌ «جنبش ایرانی جست‌وجوی سیارک‌» (Iran Asteroid Search Campaign) طی پنج هفته در اردیبهشت و خردادماه سال گذشته برگزار شد.شکارچیان ایرانی سیارک‌ها که تقریباً همگی برای اولین بار در چنین برنامه‌ای شرکت می‌کردند، نتایج رضایت‌بخش و قابل‌ تحسینی ارائه کردند. از 17 گروه حاضر در این برنامه، هشت گروه موفق به تأیید و رصد 25 سیارک در تصاویر دریافتی از «همکاری بین‌المللی جست‌وجوی نجومی» (IASC) شدند.

برنامه‌ی جنبش ایرانی جستجوی سیارک همزمان با برنامه‌ی کشور هند برگزار می‌شد و در مدت زمان برگزاری این دو برنامه، فقط این دو گروه موفق به تأیید دو جرم جدید شدند و البته هیچ گروهی سیارک جدیدی کشف نکرد.تأیید این دو سیارک تنها ثمره‌ این برنامه نبود و گروه‌ها تعدادی رصد مهم نیز انجام دادند که در نوع خود بسیار ارزشمند است. در بازه‌ زمانی برگزاری برنامه‌های ایران و هند، جویندگان سیارک‌ها در مجموع 75 جرم نزدیک به زمین را رصد کردند که از این تعداد 23 رصد متعلق به کشور ما است.

به گفته‌ دکتر پاتریک میلر، دبیر پروژه جست‌و‌جوی سیارکها (IASC) چنین رصدهایی که معمولاً دفعات سوم، چهارم و یا پنجم رصد جرم‌های از پیش کشف‌ شده است به تصحیح و شناخت بیشتر مدار شناسایی‌شده برای ارزیابی خطر برخورد این اجرام به زمین کمک اساسی می‌کنند.

سیارک‌ها اجرام جامد کوچکی با شکل‌های نامنظم‌اند که مانند سیارات بزرگ به دور خورشید می‌گردند و تفاوت عمدهٔ آن‌ها با سیارات در اندازهٔ آن‌ها است. تخمین زده می‌شود که با یک تلسکوپ بزرگ می‌توان از بیش از ۱۰۰ هزار سیارک عکس‌برداری کرد. سیارک‌ها نیز با انعکاس نور آفتاب می‌درخشند ولی چون سطحشان کوچک است، مقدار نور منعکس‌شده بسیار اندک است. سیارک‌ها را بدون تلسکوپ نمی‌توان دید.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا