گسترش همکاری صندوق حمایت از پژوهشگران با موسسه بین المللی یاسا اتریش و آکادمی علم روسیه
دکتر نصرت الله ضرغام در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: در راستای تقویت دیپلماسی علمی، انعقاد تفاهم نامه با موسسه بین المللی یاسا را از چندی قبل آغاز کردیم که خوشبختانه اقدامات صورت گرفته به نتیجه رسیده و در آینده نزدیک شاهد امضای تفاهم نامه میان این موسسه و صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور خواهیم بود.
به گفته وی با توافقات صورت گرفته و با امضای تفاهم نامه همکاری مشترک با موسسه بین المللی یاسا در آینده نزدیک، جمهوری اسلامی ایران به عنوان بیست و چهارمین عضو رسمی این موسسه علمی پژوهشی شناخته خواهد شد.
موسسه بین المللی سیستم های کاربردی تجزیه و تحلیل (IIASA) یک سازمان تحقیقاتی بین المللی واقع در نزدیکی وین، پایتخت اتریش است که انجام مطالعات علمی میان رشته ای در مورد مسائل زیست محیطی، اقتصادی، تکنولوژیکی و اجتماعی در زمینه ابعاد انسانی تغییرات جهانی را هدایت می کند.ارائه بینش و ارشاد به سیاستگذاران در سراسر جهان با پیدا کردن راه حل برای مشکلات جهانی و جهانی از طریق تجزیه و تحلیل سیستم مورد استفاده در جهت بهبود رفاه اجتماعی و انسانی و برای حفاظت از محیط زیست از مهم ترین ماموریت های موسسه بین المللی یاسا است.
رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور خاطرنشان کرد: بعد از انعقاد تفاهم نامه با موسسه یاسا به همکاری های مشترک در زمینه موضوعات بین المللی مانند گرمایش زمین، تغییرات اقلیم، مسایل زیست محیطی و مبارزه با فقر خواهیم پرداخت.
وی افزود: با انعقاد تفاهم نامه، قادر خواهیم بود استادان و حتی دانشجویان تحصیلات تکمیلی ایران را در قالب فرصت های مطالعاتی به پروژه های تحقیقاتی بین المللی تحت پوشش موسسه یاسا اعزام کنیم و تمامی هزینه های آن نیز از سوی یاسا تامین خواهد شد.
ضرغام انعقاد تفاهم نامه همکاری با آکادمی علم روسیه را از دیگر برنامه های جدی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور عنوان کرد و گفت: درحال عقد قرارداد با آکادمی علم روسیه هستیم تا بتوانیم پروژه های مشترک تحقیقاتی داشته باشیم.
وی بیان داشت: یکی از پیشنهادات ما به آکادمی علم روسیه که محققان ایرانی نیز بتوانند در کمپ تحقیقاتی آنها در قطب جنوب حضور و همکاری علمی داشته باشند.ضرغام تغییر نام صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور و ادامه فعالیت آن با عنوان 'بنیاد ملی علم ایران' را یکی از عوامل تسهیل گر در گسترش ارتباطات بین المللی این مرکز خواند و گفت: این تغییر نام، زمینه را برای ارتباط بیشتر با مراکز علمی فراهم می کند چون از نام صندوق، بیشتر استنباط بانک و وام می شود ولی وقتی نام آن به بنیاد ملی علم ایران تغییر یابد همکاری با بنیادهای علم دیگر کشورها تسهیل خواهد شد.
وی درعین حال تصریح کرد:اکنون 70 درصد کاری که در صندوق حمایت از پژوهشگران انجام می دهیم با متوسط کارهایی که بنیادهای علمی سایر کشورها انجام می دهند یکسان است اما تغییر نام آن به بنیاد ملی علم مورد تاکید ماست.
ضرغام با بیان اینکه تغییر نام صندوق حمایت از پژوهشگران به بنیاد ملی علم ایران به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است ابراز امیدواری کرد در آینده نزدیک شاهد ابلاغ این مصوبه باشیم.