توانمندی های خوبی داریم که می توانیم آنها را به جوامع هدف ایران صادر کنیم

در ابتدای این نشست، دکتر طیبی ضمن تبریک استقرار دولت دوازدهم، سی و هفتمین سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی و روز خبرنگار گفت: جهاد دانشگاهی یک نهاد دانش بنیان برای الگوسازی توان کشور در رسیدن به پیشرفت دانش بنیان است و سه حوزه اصلی فعالیت این نهاد، فرهنگی، توسعه علم و فناوری، و توسعه آموزش های تخصصی است.

دکتر طیبی افزود: در حوزه برنامه ریزی، کارهای شاخصی در واحدهای جهاد دانشگاهی انجام شده است و برنامه ریزی کرده ایم که این فعالیت های شاخص، براساس نیازهای ملی و مزیت های استانی در همه واحدهای کشور انجام شود. این کار را در قالب برنامه ششم توسعه جهاد دانشگاهی در دست انجام داریم. مشکلی که عمدتا در برنامه های توسعه جهاد دانشگاهی داریم، تأمین منابع برای اجرای برنامه ها است. فعالیت ها و برنامه براساس تأمین نیازهای ملی و توسعه مزیت های استانی خوب انجام گرفته است، اما آنچه که نیاز داریم، تأمین منابع است. 20 درصد از منابع ما توسط بودجه عمومی کشور تأمین می شود و 80 درصد حاصل فعالیت های پژوهشی، تجاری سازی و آموزشی است. تلاش می کنیم از سایر منابع مانند کمک های استانداران، کمک های معاونت علمی و فناوری، وزارتخانه ها استفاده کنیم. بدیهی است که هر سال هم تلاش می کنیم این بودجه را از طریق دولت و مجلس افزایش دهیم؛ منتهی چون این 80 درصد به سهم خود افزایش پیدا می کند، این 20 درصد طی سال های فعالیت جهاد دانشگاهی همیشه ثابت بوده است.

رییس جهاد دانشگاهی تأکید کرد: علاوه بر برنامه ششم توسعه جهاد دانشگاهی، برنامه عرضه محور از طرف جهاد دانشگاهی وجود دارد؛ یعنی در برنامه ششم، ما خودمان نیازهای ملی و مزیت های استانی را شناسایی کرده و سعی می کنیم به این قابلیت ها برسیم. برنامه دیگری که درحال پیگیری هستیم، برنامه اجرایی شدن سند نقش جهاد دانشگاهی در نقشه جامع علمی کشور است. باتوجه به تأکید مقام معظم رهبری مبنی براینکه جهاد دانشگاهی نقش خود را در اجرای نقشه جامع علمی کشور مشخص و بعد با دولت مذاکره کند تا این نقش ها و مأموریت ها واگذار شود، سندی در شورای انقلاب فرهنگی و شورای راهبری نقشه جامع علمی کشور به تصویب رسید و 7 مأموریت در زمینه انتقال فناوری، تولید فناوری، مشارکت در آموزش های تخصصی و مهارت محور در سطح ملی و بین المللی با تأکید بر نیازهای جهان اسلام، سازماندهی نظام هدایت شغلی دانش آموختگان، ارتقا فرهنگ کارآفرینی و روحیه خودباوری، مشارکت در گسترش فرهنگ اسلامی، مشارکت در ترویج و تعمیق کرسی های مناظره، نظریه پردازی و نقد، برای جهاد دانشگاهی در نظر گرفته شد.

وی افزود: تلاش ما در سال گذشته این بود که بتوانیم این مأموریت ها را اجرایی کنیم و خوشبختانه برای اولین بار در طول تاریخ جهاد دانشگاهی، سه ماده در برنامه ششم توسعه گنجانده شد: ماده 80 مرتبط با اجرایی شدن این سند و تأمین امکانات برای آن و دو ماده هم برای اجرایی شدن بند اول در ارتباط با انتقال فناوری. بحث ما این است که در پروژه های تکرارپذیر کشور، چرا ده ها بار باید دانش پایه، تجهیزات و دانش تولید مواد اولیه را بخریم؟ می توانیم خریدهای خارجی را تجمیع کنیم، بخشی را درمقابل امتیاز انتقال فناوری، از بهترین شرکت های خارجی بخریم. عنوان شده است که جهاد دانشگاهی می تواند متولی انتقال چند فناوری در صنعت حمل و نقل ریلی و آب شیرین کن ها باشد.

دکتر طیبی اظهار کرد: برای اجرایی شدن سایر بندها هم اسناد و نقشه های راه، تهیه شده و به دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شده است. برای انجام بند سوم این مأموریت که ارائه آموزش های تخصصی و مهارت افزایی است، بحثی را مطرح کرده ایم که باتوجه به مجموع فناوری های که در داخل کشور ایجاد شده است، می توانیم این فناوری ها را به شکل ارائه آموزش های تخصصی و مهارت افزا به کشورهای همسو با جمهوری اسلامی ایران ارائه کنیم. این فناوری ها هم باعث ارتقا آنها شده و هم می تواند بازاری را برای ایران ایجاد کند. در حوزه های مختلف، توانمندی های خوبی داریم که می توانیم آنها را به جوامع هدف جمهوری اسلامی صادر کنیم.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا