اهمیت کیفیت مواد اولیه درایمنی محصولات غذایی
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور به اهمیت کیفیت مواد اولیه در ایمنی محصولات غذایی اشاره کرد و گفت:تکنولوژیست های محصولات غذایی معتقدند از ماده اولیه مرغوب، ممکن است محصول نهایی نامرغوب تولید شود، اما هرگز نمی توان از یک ماده اولیه نامرغوب، محصولی مرغوب تولید کرد.
به گزارش ایرنا از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر مجید حاجی فرجی با اشاره به شعار امسال هفته سلامت، بحث ایمنی غذا را در حوزه پیشگیری و اصلاح سبک زندگی و ارتقای سلامت جامعه بسیار مهم برشمرد.
وی تاکید کرد: مفهوم ایمنی غذا از مزرعه تا سفره این است که از مرحله تولید تا مرحله فراوری محصولات در صنعت غذایی هم بحث کفایت و سلامت تغذیه ای و هم ایمنی مدنظر قرار گیرد.
حاجی فرجی ادامه داد: یعنی خاک و آبی که در تولید و کشت مواد غذایی به کار می رود آلوده به آلاینده هایی همچون کودهای شیمیایی، انگلها و یا عناصر فلزی نامناسب نباشد. باقیمانده سموم دفع آفات و نباتات در سمپاشی محصولات کشاورزی در حد استاندارد و حتی زیر آن حد باشد. همچنین در هنگام حمل و نگهداری محصولات تا توزیع و مصرف تدابیر لازم به کار گرفته شود تا مواد غذایی آلوده به مواد نگهدارنده شیمیایی ، قارچی و یا میکروبی نشود.
وی با اشاره به اهمیت برنامه ریزی،کنترل و نظارت ارگان های مسوول در ابن خصوص نظیر وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بازرگانی و سازمان ملی استاندارد تاکید کرد:تامین سموم استاندارد مورد نیاز کشاورزان و باغداران با قیمت مناسب ، آموزش مستمر کشاورزان، تولید و تامین تجهیزات استاندارد مورد نیاز سم پاشی، تخصیص شناسه و کد رهگیری محصولات از سطح مزرعه، از جمله سیاست ها و راهکارهایی است که باید توسط مسوولان ذیربط مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
حاجی فرجی نکته بسیار مهم در ایمنی محصولات غذایی را کیفیت مواد اولیه برشمرد و گفت: تکنولوژیست های محصولات غذایی معتقدند از ماده اولیه مرغوب، ممکن است محصول نهایی نامرغوب تولید شود، اما هرگز نمی توان از یک ماده اولیه نامرغوب، محصولی مرغوب تولید کرد.
وی اضافه کرد:امروزه در برخی از محصولات غذایی مانند لبنیات و نان، قسمت اعظم مشکلات به وجود آمده مرتبط با ماده اولیه است تا فرآیند ها و روش های تولید. بنابراین، اطمینان از کیفیت مواد اولیه و ثبات آن می تواند آرامش بیشتری در صنعت غذایی کشور ایجاد کند تا در پرتو آن نسبت به تولید محصولاتی در راستای افزایش سلامت جامعه اقدام کند.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور با اشاره به تعداد بسیار زیاد تولید کنندگان محصولات غذایی ، کنترل مواد اولیه توسط سازمان های نظارتی در صنعتی که حدود 400 واحد تولیدی در سطح کشور دارد را بسیار مشکل برشمرد و خاطرنشان کرد، اگر مدیریت واحدی بر تعدادی از واحدهای تولیدی حکمفرما باشد، با کنترل یک هلدینگ، قطعا واحدهای زیرمجموعه آن نیز کنترل خواهند شد.
وی همچنین بر لزوم نظارت بیشتر نسبت به مراکز تولید، توزیع و مصرف انواع مواد و محصولات غذایی که از سوی صنوف مختلف ایجاد می شوند ، ارتقای آموزش همگانی در خصوص دقت در تهیه و مصرف مواد غذایی ، افزایش کنترل و نظارت و در صورت تخلف، برخورد حقوقی و قضایی مناسب با متخلفان تاکید کرد.
حاجی فرجی تاکید کرد: موضوع حفظ کیفیت محصولات غذایی در دوره قبل از مصرف از نکات مهم و قابل توجه است. گسترش فرهنگ تغذیه ای در انتخاب محصولات غذایی سالم و نیز نگهداری صحیح محصولات قبل از مصرف می تواند در نیل به هدف انتخاب شده موثر باشد.
وی گفت:با ترویج و گسترش آگاهی های تغذیه ای و انتخاب سبک زندگی مناسب، زمینه پیشگیری از بیماری های مزمن در تمامی اقشار جامعه فراهم شود.
No tags for this post.